bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відновлення бізнесу в Миколаєві: розпочалося навчання для учасників конкурсу міні-проєктів
13.10.2023

В Миколаєві стартував новий етап конкурсу міні-проєктів «Раннє відновлення бізнесу в Миколаєві». За результатами співбесід та інтерв’ю команда проекту відібрала 20 вмотивованих учасників, які змагатимуться за підтримку власних міні-проєктів. Автори кращих ідей отримають грошову підтримку до 180 тис. грн, на яку зможуть придбати необхідне обладнання або покрити інші витрати, пов’язані з розвитком власної справи.

Перший етап програми – це освітня програма для учасників. Навчання скрадатиметься з трьох модулів, яке триватиме до 28 жовтня і завершиться пітчингом.

«На кожному навчальному модулі ви будете отримувати лекційну частину і практичні навчання. Тому максимально готуйте вже зараз свої бізнес-плани. Незабаром ви захищатимете свої бізнес-ідеї і змагатися за 180 тисяч гривень для розвитку вашої ініціативи», – каже менеджерка проекту Анна Ганжул.

Раннє відновлення бізнесу в Миколаєві

Перший модуль зосереджено на вивченні основ підприємницької діяльності, визначення бізнес-моделі та бізнес-елементів, представлення кращих міжнародних практик підприємницької діяльності та залучення інвестицій.

«Ми працюємо із багатьма міжнародними фондами, які надають місту гуманітарну допомогу. Але життя продовжується, війна закінчиться і треба усе відновлювати. Миколаївський бізнес постраждав чи не найбільше. Підприємці згорнули свою діяльність, хтось релокувався в інші регіони країни. Тому, ми вітаємо подібні проекти, аби наші люди мали можливість розвиватись і розвивати свій бізнес, а значить і працювати на користь нашого міста», – звернувся до присутніх заступник міського голови Анатолій Петров.

Під час знайомства учасники коротко презентували власні ідеї та вже почали об’єднуватись навколо тотожних ініціатив, вибудовуючи потенційні партнерства.

Раннє відновлення бізнесу в Миколаєві

Так, один з учасників планує робити харчові продукти не лише смачними, а і корисними.

«Це натуральний продукт, з мінімум вуглеводів і з необхідними мікроелементами й вітамінами. Є купа людей, яким неможна споживати солодкого. Тому ми хочемо їм дати альтернативу смачного. Ми вже почали цю справу і зараз хочемо масштабувати свою діяльність», – каже Павло.

Інший учасник прийшов за знаннями, аби навчитися просувати свій продукт і залучати нову аудиторію.

«Свою ідею я вже втілюю у життя. Це виробництво безлактозних натуральних йогуртів. Основна фішка цього проекту – це робота з локальними і сезонними продуктами. Аналогів такої продукції немає. І завдяки тому, що я пропрацював півжиття на кухні, то вмію створювати продукт. А зараз я прийшов сюди, щоб навчитись його продавати», – ділиться думками Андрій.

Раннє відновлення бізнесу в Миколаєві

Інший учасник разом з дружиною відкрив магазин крафтових і фермерських продуктів, а тому шукає подібних локальних виробників.

«Ми хочемо на маленький квадратурі створити такий магазин, який би повністю закривав потреби господині саме за рахунок проекції локального бізнесу. Так би мовити, будемо підтримувати і виробників, і розвивати свій бізнес», – зазначає Олександр.

«Я вже бачу між вами різні точки дотику, і бачу в перспективі потенційну співпрацю з вами. Це дуже круто, що окрім того, щоб підсили власну ідею, ви ще можете створити у цьому колі спільні ідеї», – додає Анна Ганжул.

Беручи участь в освітній програмі, миколаївські підприємці та автори стартап-проєктів зможуть отримати цілісне та системне бачення усіх аспектів бізнесу, розуміння сучасних підходів до побудови стратегії бізнесу, залучення інвестицій, управління людськими ресурсами, маркетингом та фінансами.

Під час навчання для кожної команди підбирається ментор – експерт, який підкаже, як перетворити її на успішний бізнес.

Проєкт «Раннє відновлення бізнесу в Миколаєві» організований Ресурсним центром громадських ініціатив в партнерстві з Платформою MY ART та Агенцією розвитку Миколаєва за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Зміцнення громадської довіри в Україні» (UCBI).

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.