bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Миколаєві оцифрують ще 100 мариністичних творів з колекцій двох музеїв
14.10.2023

Окрім евакуйованих картин Oчаківського музею мариністичного живопису, в Миколаєві додатково оцифрують ще понад 100 експонатів з колекцій Музею суднобудування і флоту та Миколаївського обласного художнього музею ім. В.В. Верещагіна. Частину з них можна буде побачити у друкованому альбомі-каталозі та дослідити в онлайні.

Проект з оцифрування колекцій миколаївських музеїв “Цифрова колекція художнього музею: Мариністика” реалізує Агенція розвитку Миколаєва спільно із Платформою MY ART за підтримки Українського культурного фонду.

Цифрова колекція художнього музею: Мариністика

«Процес оцифрування ми починали ще з ковіду, коли музеї були зачинені на карантині і офлан доступу до них не було. Війна змусили спакувати і навіть евакуювати деякі музейні колекції. Тому такий проект – це інклюзивна можливість, коли знаходячись вдома або просто з телефону, з гаджету, можна подивитись мистецькі твори», - каже Євген Гомонюк, менеджер з комунікацій та зв’язків з громадськістю КУ «Агенція розвитку Миколаєва».

Оцифровані роботи – це понад 100 предметів мариністичного живопису та графіки XIX-XX ст. Це картини відомих миколаївських художників-мариністів Михайла Ряснянського, Анатолія Завгороднього, Віктора Семерньова, В’ячеслава Козловського, Юрія Корольова, Володимира Фірсова, Тетяни Купцової тощо. Такоє є мариністична серія ранніх робіт Андрія Антонюка.

Цифрова колекція художнього музею: Мариністика

На сьогоднішній день вже оцифрована велика частина цих творів. Паралельно з цим йде робота над створенням макетів для друку майбутнього каталогу мариністичної графіки і живопису.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.