bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Все про ГО та БО: нові гайди юридичних порад від Юридичної клініки для волонтерів
18.10.2023

Юридична клініка для волонтерів від Благодійного Фонду «Спілка мертвих юристів» опублікувала  юридичні гайди щодо реєстрації та роботи усіх типів громадських та благодійних організацій.

«До нас в Юридичну клініку часто приходили з питанням: я хочу зареєструвати громадську організацію. Ми радили реєструвати благодійну організацію, або ж навпаки. Так і зрозуміли, що потрібно коротко пояснити в окремому гайді, в чому базова відмінність цих організацій», — розповідає генеральна директорка Фонду Надія Денисюк.

Наступний гайд дає відповіді на організаційні питання роботи: як зареєструвати фонд чи громадську організацію, відкрити рахунки, стати на облік в податковій, найняти бухгалтера чи юриста тощо.

У гайді є шаблони потрібних документів та детальні покрокові інструкції щодо реєстрації, податкової, внесення змін в статути та роботи з командою.

Ознайомитися з гайдом про особливості роботи громадських організацій можна тут.

Гайд про відмінності між громадських та благодійних організацій доступний за посиланням.

 

У разі виникнення додаткових запитань або можна звернутися до Юридичної клініки:

  • - заповнивши форму для отримання консультації;

  • - написавши на електронну пошту [email protected]

  • - або сторінки Клініки у соціальних мережах в Facebook та Instagram.

 

Нагадаємо, що Юридична клініка Благодійного Фонду «Спілка мертвих юристів» надає безкоштовні юридичні консультації для волонтерів, волонтерських ініціатив, благодійних фондів, громадських організацій, що займаються благодійною та волонтерською діяльністю для допомоги ЗСУ та цивільному населенню, яке постраждало внаслідок збройної агресії російської федерації.

Теми консультацій — питання, повʼязані з волонтерською та благодійною діяльністю. Наприклад, як саме потрібно оформити певні процеси, підготувати необхідні документи для купівлі, ввозу товарів, внести інформацію до Реєстру волонтерів тощо.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.