bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Таку кількість живих донорів я бачу вперше!»
19.10.2023

6 жовтня в Києві відбулась «Зустріч для змін». Захід об’єднав представників понад 60 українських локальних організацій та 15  міжнародних громадських організацій,та донорів, що реалізують гуманітарні та соціальні проєкти у співпраці з локальними організаціями. Ціль зустрічі — створення нових рівноправних партнерств.

Першу частину події склали дві панельні дискусії. Учасники поділились досвідом рівноправного партнерства та обговорили переваги й недоліки мережувань.  

Зокрема, Юлія Тимчик, Partnerships Support & Resource Coordinator у Nonviolent Peacforce, висловила таку думку про мережування: 

Сила в тому, що ми маємо сходитись разом і ділитися тим ресурсом і тим, що ми робимо. Але мережування — це дуже непросто. Бо ми всі різні, у всіх бувають різні пріоритети і те, куди ми дивимося. І знайти ось це спільне часто буває складно. Але сила наша в тому, що ми завжди шукаємо цю спільну точку входу.”

Марія Пагулич, заступниця директора Благодійного фонду “Карітас Кам’янське” розповіла, чому невеликі локальні ініціативи скептично ставляться до мережування :

В мене таке враження, що мережування на рівні міжнародному і навіть на рівні всеукраїнському, великих міст, воно є зараз вже значно розвинене. А якщо ми говоримо про якусь маленьку громаду, там десь в Дніпропетровській області, то ці процеси тільки доходять. Є враження, що люди бояться щось втратити, якщо вони підуть в якесь партнерство чи якусь мережу.”  

В другій частині заходу представники міжнародних та локальних організацій знайомилися та налагоджували партнерства. Спілкування відбувалося у форматі ярмарку, де кожен міжнародний фонд мав свій стіл та члени локальних НУО могли обрати з ким вони хочуть поспілкуватися. Всі учасники могли ознайомитися з повним списком організацій, що були представлені на події, перейшовши за QR кодами в буклетах.

Сьогодні я поспілкувалася з чотирма донорами дуже плідно. Я очікую партнерств від цих організацій і підтримки Херсона. Бо саме Херсон сьогодні потерпає дуже сильно” - поділилась голова фонду громади Херсону “Захист” Лариса Польська. 

Наприкінці події учасники ділились позитивними емоціями від живого спілкування.

Таку кількість живих донорів я бачу вперше!” - сказала Валентина Денисенко, голова громадської організації “Грін-Ландія”

«Я почуваюсь дуже щасливою зараз. Я відчувала гордість за кожного, хто сідав до мене за стіл та розповідав свої історії»  - поділилась Юлія Тимчик, Partnerships Support & Resource Coordinator у Nonviolent Peacforce

Також за відгуками учасників зазначимо, що ефективності спілкуванню з боку донорських організацій додавала присутність 2х представників. А до локальних організацій прозвучала порада приходити з більш конкретними ідеями проєктів. 

Зустріч для змін” - частина адвокаційного проєкту Національної мережі розвитку локальної філантропії. Головна ціль - підвищити рівень довіри до локальних НУО.

На жаль, не всі представництва міжнародних організацій мають працівників в Україні. Частина запрошених не змогла приїхати з інших країн через планування чи вбачаючи екологічно недоцільним їхати на 1 день. 

Ми дуже вдячні  Colaborative Cash Delivery Network за допомогу з синхронним перекладом та перекладачами. Це дуже допомогло в комунікації, оскільки, не всі учасники зустрічі володіли українською та англійською мовами. 

Також ми вдячні Карітас Україна за інформаційну підтримку в організації заходу.

Беручи до уваги попит учасників, ми точно будемо робити подібні зустрічі. На нашу думку, таке пряме спілкування наближає країну до локалізації.    

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.