bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Учні Тернопільщини опановували підприємницькі навички у дводенному інтенсиві
31.10.2023

26 та 27 жовтня Тернополі відбувся Табір Підприємництва для студентів закладів професійно-технічної освіти Тернопільщини та Хмельниччини. Протягом двох днів з цих регіонів молодь опановувала підприємницькі навички під опікою успішних бізнесменів регіону.

Учасниками цієї навчальної події від ГО Junior Achievement Ukraine (JA Ukraine) стали 84 учня та 17 вчителів. В цьому 2023-2024 навчальному році міжнародні програми запрацювали у закладах профтехосвіти та коледжах в таких містах як Тернопіль, Борщів, Бучач, Зборів, Заліщики, Кременець, Ланівці, Підгайці, Почаїв, Скалат, Хоростків, Чортків, селищах Вишнівець, Підволочиськ.

«Табір Підприємництва – це інтенсивний курс для учнів, тривалістю 2-3 дні, на якому здобуваються базові знання з підприємництва. Працюючи в командах, учні вирішують практичні завдання за допомогою бізнес-менторів та презентують їх на розгляд журі, яке визначає найкращу бізнес-ідею» - зазначила Віра Другова, менеджерка програм Junior Achievement Ukraine.

Головний принцип роботи Табору підприємництва – це навчання через практику. Для цього його учасники створили команди, які генерували та аналізували свої бізнес-ідеї. В цьому молоді допомагали ментори з успішних компаній регіону: Любов Китинська, приватний підприємець у сфері бухгалтерського консалтингу, Ольга Навроцька, засновниця ТМ «ФудАрт. Домашня консервація», керівниця ГО «Я є жінка».

Після завершення навчання журі Табору підприємництва визначило його переможців та призерів. До складу журі також увійшли провідні спеціалісти державної адміністрації, бізнес асоціацій та відомі бізнесмени:

Алла Травінська, інфлуенсер, власниця дитячого супермаркету «Біні Бум»;

Яцишин Наталія, приватний підприємець у сфері фінансового консалтингу;

Соломія Гудима, дизайнерка;

Олександра Івасечко, власниця пекарні Baker&Becky;

Тетяна Дрозд, начальник відділу професійної, фахової передвищої освіти, координації діяльності закладів вищої освіти та організаційної роботи Департаменту освіти і науки ТОДА.

За результатами вибору журі 3 місце посіло Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі. Команда «Ukrainian Baker Brigadе» презентувала бізнес-ідею зі створення подарункових боксів, в складі яких традиційний український медівник, натуральні чаї. За рахунок частини прибутку планують організовувати майстер класи для ВПО, дітей з притулків, пенсіонерів для популяризації українських традицій.

 

2 місце отримало Тернопільське вище професійне училище сфери послуг та туризму. Бізнес-ідея команди «Камербанд» полягала у створенні нових цікавих зі старих чоловічих краваток.

Переможцями стали студенти Відокремленого структурного підрозділу “Тернопільський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя”. Їхня компанія «Світочари» отримала 1 місце за бізнес-ідею виготовлення декоративних ароматичних свічок у скляних пляшках, які потім будуть повторно використовуватися.

Всі інші учасники отримали дипломи про проходження навчального курсу «Табір підприємництва» від JA Ukraine, а переможці і призери – цінні нагороди.

Проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Організатор:

Junior Achievement Ukraine – це неприбуткова громадська організація, провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньої мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Громадську організацію Junior Achievement Ukraine створено у жовтні 2021 року. Першими учасниками її навчальних програм та тренінгів стали студенти і педагоги закладів Запорізької та Донецької областей. Після повномасштабного вторгнення, з вересня 2022 року програма стартувала у Львівській і Чернівецькій областях.

З вересня 2023 року відбулось розширення ще на 8 нових регіонів – Вінницька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Київська, Полтавська, Тернопільська, Хмельницька області та місто Київ – та відновлення діяльності у Запорізькій і Донецькій областях.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.