bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Що таке «Webnode»? Досліджує молодь Закарпаття
02.11.2023

Усе почалося у 2015 році, коли держави-члени Організації Об’єднаних Націй прийняли Порядок денний сталого розвитку на період до 2030 року, який передбачає загальний план миру та процвітання для людей і планети зараз і на майбутнє. Порядок денний базується на 17 ЦСР, які визначають, що припинення бідності та інших негараздів має йти пліч-о-пліч зі стратегіями, які покращують охорону здоров’я та освіту, зменшують нерівність та стимулюють економічне зростання – все це в узгоді з боротьбою зі зміною клімату.

Заходи в рамках конкурсу Meet and Code спрямовані на подолання гендерної нерівності, стимулювання розвитку громад, боротьбу зі зміною клімату тощо. І все це за допомогою комп’ютерних технологій, кодування та цифровізації суспільства.

Протягом кампанії 2023 року гранти на проведення заходів Meet and Code надаватимуться ОГС в таких країнах: Австрія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чеська Республіка, Франція, Німеччина, Угорщина, Ірландія, Італія, Казахстан, Молдова, Польща, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швейцарія, Україна та Великобританія.

Приємно, що і у Закарпатській області молодь залучається до такої важливої ініціативи як Meet and Code. 

За допомогою отриманого гранту, Громадська спілка “Приазовський Туристичний Кластер” провела тренінг “Користування програмою Webnode”.

Захід проводився у місті Ужгород на базі Центру укріплення сім’ї у місті Ужгороді.

Усі учасники та учасниці - діти з числа ВПО. Учасники з числа внутрішньо переміщених осіб вчилися збирати та програмувати роботів, а потім позмагалися з дистанційного управління ними.

Саме тому за допомоги даного тренінга, молодь змогла дізнатися щось корисне та нове зі світу технологій.

Участь у тренінгу взяли 18 дітей. 

Захід викликав масу позитивних емоцій та відгуків. Тож, основна мета - підтримка та розвиток молоді, громад, поширення технологій в освіті - досягнуто.

#codeEU
#DigitalSkills4All
#amazonfutureengineer
#SAP4Good
#GURT4Code

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.