bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Стрийській громаді відбулася інтеграційна майстерня для представників бізнесу та влади
05.12.2023

Налагодження партнерських між владою та бізнесом є важливим аспектом розвитку, запорукою важливих та якісних змін у громаді і суспільстві загалом. Партнерство передбачає об’єднання й координацію зусиль, ресурсів та рівність участі кожної зі сторін і спільну відповідальність за результати діяльності. Саме про це говорили в межах інтеграційної майстерні, яка відбулася 1 грудня 2023 року у Стрию. Метою заходу було налагодження сталого партнерства в громаді між місцевою владою та місцевим і релокованим бізнесом. Захід відбувся в межах ініціативи Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини «Синергія міжсекторного партнерства для інтеграції релокованого бізнесу у економічний простір громади». Ця ініціатива була підтримана в межах проєкту «Фенікс», що реалізується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу та спрямований на посилення українського громадянського суспільства для протидії наслідкам війни.

Як зазначив заступник міського голови Стрия Андрій Стасів: «Такі зустрічі є важливим майданчиком для діалогу. Наша громада активно працює з бізнесом  і місцевим, і релокованим. Організація роботи у підтримці бізнесу в громаді сприяє її розвитку, і громада у свою чергу отримує додатковий розвиток свого економічного середовища, нові робочі місця для місцевих жителів, додаткові надходження від податків».

Під час заходу учасники активно ділилися своїм досвідом, працювали над генеруванням спільних майбутніх ініціатив, важливих та потрібних саме для Стрийської громади. Тренерка майстерні Уляна Терлецька розповіла присутнім про грантові можливості для підтримки мікро-, малого та середнього підприємництва та наголосила про важливість співпраці з органами місцевої та регіональної влади при підготовці та реалізації проєктів.

«Для сталого партнерства в громаді необхідно перш за все налагодити якісну комунікацію і конструктивний діалог між місцевою владою, бізнесом та громадськими організаціями. Оскільки у кожного із секторів своя специфіка і місце у суспільстві, тому важливою є їхня взаємодія, щоб підсилити ефект і отримати успішний результат у втіленні ідей та рішень.  Стрийській громаді слід перейти від налагодженої системи інформування бізнесу та громадськості до більш інтегрованої співпраці задля забезпечення сталого соціального та економічного розвитку » -підкреслила Уляна Терлецька.

Експерт проєкту Віктор Борщевський презентував результати дослідження, яке проводилося за результатами анкетування та глибинних інтерв’ю серед релокованих та місцевих підприємців протягом серпня-вересня 2023 року в п’яти цільових громадах Львівщини. «Місцева влада  Стрийської громади, на думку представників релокованих підприємств, створила для них достатньо комфортні умови, що дало змогу уникнути багатьох труднощів, з якими стикався релокований бізнес в інших громадах. Водночас налагодження взаємовигідних ділових контактів з місцевим бізнесом та інститутами громадянського сусупільства Стрийської громади залишається для релокованих підприємців одним з очевидних викликів» – зазначив експерт.

Одним з ключових факторів у процесі відбудови та відновлення України має стати робота з інвесторами, створення сприятливого бізнес-середовища та підтримка підприємницьких ініціатив у громадах. І працювати в даному керунку органам місцевого самоврядування необхідно починати вже зараз.

Контакти

  • https://amer.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.