bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Об’єднання зусиль щодо успішної інтеграції людей, які знайшли прихисток у Хмельницькій громаді
06.12.2023

Наприкінці жовтня у м. Хмельницькому відбулося спільне засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб та Координаційної ради з питань розвитку та підтримки волонтерства.

       Захід складався з двох частин. Під час першої частини керівник ГО «Громадська ініціатива Луганщини» запропонувала для обговорення 2 питання.

       Перше - зміни до проєкту рішення Хмельницької міської ради «Про затвердження Програми бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) Хмельницької громади на 2024-2026 роки. Зміни стосуються можливостей участі ВПО в цій програмі згідно нового Статуту територіальної громади, зокрема подання їхніх проєктів і передбачення можливості голосування та переліку документів до проєктів (довідка ВПО). В заході прийняли участь розробники Програми – представники Управління економіки Хмельницької міської ради.

        Друге - внести зміни до Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Хмельницькій міській раді (додаток до рішення Хмельницької міської ради від 14.07.2021 №8) теж стосовно участі ВПО.  Всі учасники підтримали пропозиції та запропонували передати їх для розгляду.

        Під час другої частини відбувалась презентація діяльності громадських організацій обох Координаційних рад та обговорювалась подальша співпраця волонтерів та ВПО.

      «Сьогодні ми вперше зібрали разом дві координаційні ради, які працюють при міському голові. Перша координаційна рада опікується волонтерськими центрами та усіма волонтерськими організаціями, котрі сьогодні є дієвими і друга, в складі яких має релоковані громадські організації, благодійні фонди котрі співпрацюють з міжнародними донорами і опікуються внутрішньо переміщеними особами. Коли ми починали роботу на рівні координаційних рад при Хмельницькому міському голові, прагнули об’єднати громаду і спрацювати в форматі активних громадян та громадських організацій та інститутів громадянського суспільства. Ми хочемо долучити до роботи волонтерських центрів інші релоковані ГО, які сьогодні є на теренах Хмельницької громади. Хмельницька міська рада приділяє дуже велику увагу роботі з внутрішньо переміщеними особами в форматі їх працевлаштування та інтеграції в громаді», - зазначила керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

         Такі зустрічі спрямовані на об’єднання зусиль щодо успішної інтеграції людей, які знайшли прихисток у Хмельницькій громаді, для забезпечення їх потреб в роботі, навчанні тощо.

    

#IRF

#ЄвроВідродження

#ПрямуємоРазом

 

Захід організований ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Дієві рецепти сприяння інтеграції ВПО на території Хмельницької територіальної громади: створюємо разом!» за підтримки Європейського союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.