bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Опитування: цифрові інструменти й платформи для фіксації руйнувань і залучення коштів на відновлення
18.12.2023

Повномасштабне вторгнення росії в Україну призводить до серйозних руйнувань, тому громадам потрібна ефективна допомога у відновленні. Оскільки відновлення є завданням не лише для тих, хто залишається в громаді, а й тих хто вимушено покинув громаду,  ГО “НОВА Енергія” планує впровадити уніфікований цифровий інструмент для залучення жителів до відновлення та розвитку їх громад.

 

У зв’язку з цим, ГО “НОВА Енергія” проводить дослідження, яке має на меті оцінити платформи для громад для фіксації руйнувань об’єктів та залучення фінансування для їх відновлення.

Наразі було розглянуто 5 таких платформ. Короткий опис кожної з них наведено нижче.

  • Платформа відбудови України (Німеччина) призначена для забезпечення прозорості, ефективності та результативності в ініціативах з відбудови. Вона сприяє налагодженню контактів і обміну досвідом між компаніями, муніципалітетами, громадянським суспільством та науковими організаціями. Надає інформацію про можливості консультування, співпраці та фінансування на веб-сторінці.

  • DREAM -  це платформа, яка збирає, упорядковує та публікує відкриті дані на всіх етапах проєктів відновлення в режимі реального часу. Вона використовує найвищі стандарти прозорості та підзвітності, дозволяючи будь-кому в будь-якому місці контролювати результативність реалізації проєкту. Ця інформація може використовуватися для зменшення ризиків, створення точної звітності та покращення загальної ефективності проєкту.

  • Ліга оновлення України ONOVA — платформа, яка об’єднує представників різних сфер для спільної мети - відбудови та оновлення України. За допомогою ONOVA GIS HUB збирає та систематизує інформацію про руйнації, визначає розміри збитків, оцінює потреби громад, та моніторить соціально-економічний розвиток держави.

  • Каталог міст cities.iccua.org вирішує завдання дотримання демократичних цінностей та євроінтеграційних прагнень, спрямовуючи зусилля на створення сприятливих умов для бізнесу та залучення інвестицій. Зосереджений на проєктах, спрямованих на відбудову економіки та відновлення здоров’я українців..

  • Платформа cities4cities.eu дозволяє органам місцевого самоврядування України та інших регіонів Європи обмінюватися потребами та пропозиціями, пов’язаними з міською інфраструктурою. Забезпечує можливість налагодження прямих зв’язків для співпраці та отримання практичної допомоги між місцевими органами самоврядування.

 

Тож запрошуємо Вас висловити свою думку та поділитися досвідом стосовно платформ фіксації та відновлення зруйнованого майна, заповнивши невелику форму за посиланням: https://forms.gle/eExf1neqJzAsZ9tt7 

Ваша участь у цьому опитуванні допоможе визначити перелік існуючих інструментів, які використовують громади для консолідації інформації про завдані збитки та пошуку джерел та шляхів відновлення.

Опитування  проводить ГО «НОВА Енергія» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у межах проекту “Підтримка механізмів співвідповідальної відбудови Краснопільської громади Сумської області”.

Контакти

  • https://nova-energiya.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.