bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Пташки Перемоги
11.01.2024

Символічно! Першими учасниками програми «Зроби дрон сам!» стали стрийські школярі – Богдар та Анна Ханик-Соя. Вони пожертвували на виробництво «пташок для ЗСУ» 8023 гривні від продажу своїх пташок з паперу (Орігамі). А Богдар до того ж пообіцяв освоїти складання дронів власноруч, оскільки цікавиться робототехнікою, а це заняття стане для нього також і непоганою практикою.
Нагадаємо, що вперше про програму «Зроби дрон сам» у Стрию заговорили під час першого Форуму волонтерів лише тиждень тому. Поки волонтери ще не об’єднані за цим напрямком у спільноту подібно до ГО «Центр підтримки аеророзвідки» Марії Берлінської чи Social Drone UA Олексія Асанова, діти вже проявляють активність. Це і закономірно, і символічно. Програма «Зроби дрон сам» – революційна, а революційність – ознака молодих. Двигуном і Помаранчевої революції, і Революції гідности були саме юні українці. Тож стимулювати поважних людей до більшої активності у складанні дронів, очевидно, також будуть молоді.
Що стосується Богдара та Анни, то, незважаючи на свій підлітковий вік, вони вже – волонтери з досвідом. Їхня мама Юлія Ханик-Соя – людина творча. В Будинку учнівської та юнацької творчості вона веде Арт-майстерню та гурток ткацтва. Однак ідею пташок Орігамі діти запозичили не в неї. Виготовляти пташок з паперу їх навчила бабуся. Бабусині ж онуки зробили скриньку з написом «Допоможемо ЗСУ разом» і, продаючи свої пташки, почали збирати гроші для війська. Торік діти назбирали понад 11 тисяч гривень. Цього року – менше, та ця сума може дати старт великій справі.
 

Контакти

  • Тел. 098 49 69 032

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.