bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кропивницька виставка «Волонтерський крафт» у списку кращих історій відповідального партнерства
23.01.2024

Ініціатива «Виставка-ярмарок «Волонтерський крафт», що організовує у Кропивницькому Кіровоградська обласна організація ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення” потрапила до списку 50 найкращих історій відповідального партнерства, відзначених Премією відповідальності Фонду родини Богдана Гаврилишина 2023. Нагородження лауреатів та фіналістів відбулося в Києві з нагоди Дня соборності України. 

                                    

Премією щорічно із 2021 року відзначають проактивні дії людей, організацій, бізнесів, які розбудовують Україну в різних соціальних напрямках через персональну відповідальність. На участь у премії організації самостійно подають заявки, описуючи ту чи іншу ініціативу, акцентуючи увагу на міжсекторальному партнерстві. Трійка лауреатів премії отримують фінансову винагороду, решта стають учасниками великої спільноти, що єднається навколо спільних цінностей, підтримує один одного, разом втілює ідеї, спрямовані на підтримку, відбудову та розвиток України. У 2023 році на участь у трьох номінаціях Премії було подано 168 заявок, з них відібрано 50 найкращих ініціатив у громадах та на національному та міжнародному рівнях. Виставка-ярмарок «Волонтерський крафт» у списку ініціатив року  в номінації “Історія відповідального партнерства: громади”. 

-Цінності, які ми сповідуємо в організації та проведенні виставки-ярмарку “Волонтерський крафт” повністю відповідають цінностям Фонду родини Богдана Гаврилишина - відповідальність, об’єднання, співпраця і любов до своєї справи. Саме тому, ми вирішили подати цю ініціативу для відзначення Премією відповідальності 2023. Завдяки виставці ми бачимо, що волонтерський рух на Кіровоградщині виробляє якісну продукцію, яка корисна не тільки нашим воїнам і воїнкам, а й мирним жителям. Крім того, волонтери надають якісні соціальні послуги. Саме тому важливо, щоби органи місцевого самоврядування ухвалили відповідні програми, які сприяють розвитку соціального підприємництва і соціального замовлення у територіальних громадах нашої області, адже це підтримає волонтерів, - говорить Алла Волошина, голова КОО ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення”.

 Виставка-ярмарок «Волонтерський крафт» вже стала традиційною подією для Кропивницького та волонтерів регіону. Її мета - підтримати волонтерські команди Кіровоградщини, які наразі допомагають ЗСУ пошивом амуніції та одягу, виготовленням їжі тривалого зберігання та інших важливих для військових речей. Учасниками ярмарків стали 30 волонтерських центри із 14 громад області. За весь час дії виставки-ярмарку “Волонтерський крафт”  волонтери залучили - 134 575 грн донатів, які спрямували на закупівлю необхідних матеріалів  для виробництва і товарів для ЗСУ. Самі ж ярмарки КОО ВГО “АССН” проводить у межах власної Програми підтримки волонтерських центрів Кіровоградщини завдяки  партнерству з місцевими виробниками крафтової продукції, кнайпою  “Бамбетель”, Управлінням комунікацій з громадськістю та інформаційної діяльності КОДА, Управлінням по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Кропивницької міської ради, а також за підтримки донорських організацій - National Endowment for Democracy і Фонд Східна Європа. Завдяки виставкам-ярмаркам в регіоні утворилася постійнодіюча мережа волонтерських центрів, які формують спільні гуманітарні вантажі та спільно з Асоціацією адвокатують впровадження на Кіровоградщині таких інструментів співпраці влади й громади, як соціальне підприємництво, соціальне замовлення. У 2023 році виставку-ярмарок «Волонтерський крафт» визнали також однією із найкращих історій співпраці у третьому щорічному конкурсі історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці», що проводиться в партнерстві громадських організацій та низки українських міністерств в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України».


Довідково:  Премія «Responsibility Award» заснована Фондом родини Богдана Гаврилишина у 2021 році, щоб відзначити організації громадянського суспільства, які базують свою щоденну діяльність на основі цінностей, закладених у Декларації відповідальності людини Богдана Гаврилишина.

 

Цьогоріч Премія відзначить організації громадянського суспільства та їхні історії відповідального партнерства, які в часі повномасштабної війни своєю взаємодією зміцнюють Україну та демонструють відповідальність на різних рівнях.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.