bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Діджитал кампанія зі сприяння забезпеченню ґендерної рівності та протидії насильству. Bolt, ​​Грома
29.01.2024

Серія відеороликів для водіїв та пасажирів на тему протидії сексуальним домаганням і сексуальному насильству буде запущена у соціальних мережах  медіа «Шо Там» та компанії Bolt. Діджитал кампанія спрямована на  підвищення рівня безпеки людей під час поїздок у таксі.

12 різних сюжетів будуть опубліковані у соціальних мережах медіа «Шо Там», а також кожне відео буде надіслано на електронну пошту та у водійському додатку водіям-патнерам з коментарем для ознайомлення. Сценарії відео спеціально розроблені експертками «Ла Страда — Україна» так, аби продемонструвати якнайбільший спектр випадків сексуальних домагань і сексуального насильства, для того щоб і жінки, і чоловіки були обізнані щодо різних форм та проявів такого виду насильства, а також знали, як діяти та куди звертатися в таких ситуація.   

Для нас в Bolt, безпека пасажирів та водіїв є пріоритетом №1. Ми не втомлюємось про це говорити і покращуватись у цьому напрямку. На наш погляд дуже важливим є не лише протидіяти, але й запобігати насильству та ґендерній дискримінації. Саме тому, ми вдячні нашим партнерам Громадській  Організації «Ла Страда — Україна» та медіа «ШоТам», у кооперації з якими, ми запустили діджітал кампанію з освітніми роликами, що допоможуть розібратися яку небезпеку та які наслідки можуть нести за собою випадки харасменту й насильства. Таким чином ми прагнемо знизити рівень небезпеки та навчити людей як протидіяти та запобігати насильству.” - зазначив Сергій Павлик, керівник сервісу Bolt.

«Організація «Ла Страда — Україна» з 1997 року займається тим, щоб в Україні дотримувались прав людини й допомагає тим, хто постраждав від будь якого виду ґендерно зумовленого насильства. Співпраця з Bolt та медіа «ШоТам» — це для нас новий етап співпраці. Ми віримо, що ця діяльність допоможе зробити поїздки українок на таксі більш безпечними», — зазначила Катерина Черепаха, президентка організації «Ла Страда - Україна»

У червні 2023 року компанія Bolt та Громадська Організація «Ла Страда — Україна» підписали меморандум про співпрацю. В рамках співпраці реалізовується  ряд спільних ініціатив таких, як тренінги щодо попередження насильства для працівників компанії та водіїв; розроблення та розміщення електронних інформаційних матеріалів та друкованих макетів із корисною інформацією та інструкцією/ порадами як потрібно діяти у ситуаціях прояву насильства. Згодом в додатку зʼявиться нова функція, за допомогою якої відбуватиметься перенаправлення на гарячу лінію ГО «Ла Страда — Україна» усіх, хто цього потребує.

Інформація про компанію Bolt

Bolt – це мультидодаток, головна мета якого – зробити пересування містом більш доступним, безпечним і екологічним. Послугами компанії Bolt користуються більш ніж 150 млн осіб у 45 країнах Європи й Африки (понад 500 міст). За допомогою мультидодатка надається низка послуг, як-от виклик автомобілів, каршерінґ, прокат електросамокатів і електровелосипедів, а також доставка їжі та продуктів. Наразі з компанією співпрацюють більш ніж 3 млн водіїв і кур’єрів по всьому світу. 

В Україні послуги Bolt доступні в Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Полтаві, Кривому Розі, Чернігові, Сумах, Білій Церкві, Вінниці, Хмельницькому, Житомирі, Кропивницькому, Черкасах, Миколаєві, Чернівцях, Кременчуці, Луцьку, Рівному, Тернополі, а також в Ужгороді, Івано-Франківську, Одесі, Мукачеві, Дрогобичі, Кам’янець-Подільському та Трускавці (www.bolt.eu).

 

Інформація про ГО «Ла Страда - Україна» 

ГО «Ла Страда - Україна» працює більше 25 років задля забезпечення ґендерної рівності, попередження ґендерно зумовленому насильству, зокрема домашньому насильству, протидії торгівлі людьми та забезпеченню прав дітей. 

Ла Страда - Україна забезпечує роботу двох Національних гарячих ліній: 

  • Національної гарячої лінії з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації: 0800500335 (з мобільного або стаціонарного) або 116123 (з мобільного);

  • Національної гарячої лінії для дітей та молоді: 0800500225 (з мобільного або стаціонарного) або 116111 (з мобільного).

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.