bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розкриваючи правдиву історію: фундамент майбутнього в часи кризи
23.02.2024

Україна, країна з багатою історією та культурною спадщиною, знову зіткнулась з важким випробуванням — повномасштабним вторгненням. Війна ставить під загрозу не лише територіальну цілісність, але й національну самоідентифікацію. В таких складних ситуаціях ключову роль відіграє дослідження правдивої історії та власної ідентичності, які формують основу для майбутнього. Україна вступила в нову фазу свого існування, де кожен день приносить нові виклики, але також і можливості для відродження та реформування суспільства.


Громадська організація PRO WOMEN UA розпочала в лютому проєкт, який відображає наше прагнення підтримувати місцеві спільноти у дослідження справжньої Волині, без домішок радянської пропаганди й поширених стереотипів.

«Наш проєкт є не лише спробою показати інтелектуальну еліту на Волині, куди приїжджали навчатись з усієї Європи, а можливістю заглиблюватись у дослідження сенсів, історичних аспектів й пошук ефективних стратегій творення майбутнього, як для нових мешканців наших громад, так і для корінних волинян», — розповідає Софія Калюш, комунікаційна менеджерка PRO WOMEN UA.

Протягом лютого організація вже провела екскурсії Окольним Замком в Луцьку, князівською столицею Волині — Володимиром, виготовляли традиційні волинські прикраси та обереги. PRO WOMEN UA за вдумливий та якісний відпочинок, з максимальною користю для себе та близьких.

«Минуле Волині є неймовірно вражаючим і повчальним. На жаль, тривалі роки російської окупації частково стерли пам’ять про славні сторінки нашої землі. Тому одним з основних факторів розвитку самосвідомості і елементом патріотичного виховання є вивчення важливих, цікавих і цінних сторінок історії рідного краю. Без знання правдивого власного минулого неможливо збудувати своє майбутнє», — наголошує історик, екскурсовод Андрій Павляшик.

Знання правдивої історії стає бар’єром перед маніпуляціями та дезінформацією, які часто використовує агресор для зміцнення своєї позиції. Тільки зберігаючи та вивчаючи наші традиції, ми можемо знайти силу та надію на майбутнє, яке буде засноване на свободі та глибокому розумінні нашої ідентичності.

Детальніше про новий проєкт та можливості реєстрації на майбутні події шукайте за покликанням: https://www.instagram.com/pro.women.ua/

“Проєкт реалізовується за фінансової підтримки програмою «Culture Helps / Культура допомагає», яка імплементується Іншою Освітою спільно з zusa за підтримки Європейського Союзу. Висловлені погляди та думки належать лише автору(ам) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Виконавчого агентства з питань освіти та культури. Ні Європейський Союз, ні Європейське виконавче агентство з питань освіти, аудіовізуальних засобів та культури не можуть нести відповідальність за них.”

Контакти

  • https://www.instagram.com/pro.women.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.