bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Провідні громадські організації Волині розповіли про те, що зробили в 2023 році
27.02.2024

Підзвітність і прозорість – це дві невід’ємні складові роботи громадського сектору, який змінює громади, область, країну на краще. Складно вимагати від влади відкритості, якщо твоя організація не готова чесно розповісти про свою роботу та про фінансування. 

Волинський Інститут Права має чимало традицій і одна з них – раз на рік збирати разом провідних представників громадського сектору Волині на спільне публічне звітування. 

«Через повномасштабне вторгнення довелося відкласти цю традицію в довгий ящик. Однак, все частіше ми чули запит від колег із інших організацій на те, щоб таки відновити її. За цих два роки фокус громадського сектору змінився. Змінилися і підходи в роботі, тож усі мають чим поділитися», – розповідає виконавча директорка Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Окрім того, за цей час з’явилося чимало нових організацій громадянського суспільства, які вже мають чим поділитися і хочуть розповісти більше про себе та свою роботу.

Цьогорічне публічне звітування відзначилось великою кількістю охочих долучитись. 15 організацій, понад півсотні учасників й учасниць, більше десяти напрямів діяльності, майже три години тривалості – це далеко не повний перелік статистичних фактів, якими можна проілюструвати захід.

Окрім представників і представниць громадського сектору та друзів, послухати звіти прийшли також донори та представники влади. Дуже важливо, що вони також виявляють інтерес до таких заходів, адже це можливість нетворкінгу, налагодження нових партнерств.

«Кожна з цих організацій – це потужний рушій розвитку громадського сектору області. Їхній внесок у розвиток громадських ініціатив, підприємництва, підтримку війська та наданні психологічної допомоги різним верствам населення важко переоцінити. Праця цих організацій утверджує Волинь як надійний тил», – зазначив перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук.

Про свою роботу, успіхи, зміни бюджети в 2023-му році розповіли громадські організації: «Волинський Інститут Права», «Благодійний фонд «АНГАР.Україна», «Алгоритм дій», «Центр журналістських розслідувань «Сила правди», «PRO WOMEN UA», «Агенція Міжнародної Співпраці», «Гармидер», «ТВОЇ КРОКИ», «КримSOS», «Молодіжна платформа», «Лабораторія змін», «Спільна справа+», «Розвиток Волині», «Велика ідея» та «Агенція регіонального розвитку «Прибужжя».

 

«Подібні заходи стають поштовхом для народження нових ідей і колаборацій. На таких майданчиках є не лише нагода познайомитися один з одним, а й побачити рішення, які можна запозичити в колег та взяти собі на озброєння», – упевнена ініціаторка заходу Ірина Гайдучик.

А ще вона додає, що це також і про популяризацію своєї справи. Для багатьох це можливість зробити значно помітнішою власну діяльність, а хороший приклад, каже Ірина, може бути заразним.

Модератор заходу Антон Євтушок відзначив: «Громадському сектору важливо мати ресурси на свою діяльність. Сьогодні була можливість побачити звідки ще можна залучати фінансування. Відзначу, що цьогорічні цифри мене порадували, бо в попередні роки бюджети організацій здебільшого були до мільйона, а зараз вже є ті, кому вдалося залучити і 20 мільйонів».

Окрім всього, організатори додали трішки інтерактиву. Кожна організація, яка представляла свої звіти, розігрувала між глядачами лоти. Це були сертифікати на послуги, тренінги, розробки стратегій, оренди просторів чи менторства, а також мерч організацій.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.