bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

TEAM UP: від сором’язливого хлопчика до активного лідера
06.03.2024

Наші фасилітатори працюють у деокупованих селах Херсонської області. Частина наших маленьких відвідувачів пройшли по 10 та більше сесій програми TEAM UP. Нагадаємо, це тілесно-орієнтована групова програма психологічної допомоги. Танцюючи та граючись, діти допомагають собі побороти стрес, тривожність і скутість. Ми вже зараз бачимо перші результати! Діти змінюються на очах: поведінка, погляд, спілкування… 

 Сьогодні розкажемо вам історію Миколи*. Війна, окупація, вибухи, переїзди - все це дуже вплинуло на хлопчика. Чи змогли ми йому допомогти? Читайте в матеріалі. 

Мій шестирічний син Микола*  ходить на заняття за програмою TEAM UP близько трьох місяців. Пам’ятаю, коли я привела його на перше заняття, він виглядав розгубленим, ховався за мною. Це й не дивно, адже він вже забув як це гратися з друзями, ходити на заняття, спілкуватися з однолітками.  Ми змушені були переїхати в більш безпечне місце, адже Херсон почали постійно обстрілювати. Микола* важко сприйняв переїзд, адже нове село, нові люди, немає друзів та знайомих. 

Коли я дізналася про заняття за програмою TEAM UP, то одразу запропонувала синові сходити туди та подивитися, що це таке. Як виявилося, це підтримка фізичного та емоційного стану дітей через рухливі ігри, вправи, танці. Спочатку він соромився, був замкнутий, йому важко було завести нових друзів, познайомитися. Але, він не відмовився ходити на заняття. Я зрозуміла, що йому це потрібно, і він намагається побороти свою сором’язливість, страхи та знайти друзів, з якими міг би потоваришувати та гарно проводити час. 

Зараз я не впізнаю свого сина. Він дуже активний, не пропускає жодного заняття, постійно ділиться враженнями, розповідає про своїх нових друзів. Навіть, показує нам руханки, і ми разом виконуємо. Він у захваті від фасилітаторів, вони змогли знайти до нього підхід. Микола* із сором’язливого хлопчика перетворився  в активного, говіркого та товариського хлопця.  Я дуже вдячна організації Білозерський центр регіонального розвитку, що їхня команда працює з дітьми, проводить такі цікаві заняття, допомагає їм трохи відволіктися від важкої реальності”, - говорить  пані Марина*, мама хлопчика. 

Я пам’ятаю, коли вперше Микола* прийшов до нас на заняття за програмою TEAM UP”, - говорить Любов Данілова, фасилітаторка Мобільної бригади. - “Він був неактивним, більше спостерігав та придивлявся. Насторожено реагував на все, що відбулася навколо нього. Ми не нав’язувалися, запрошували долучатися до вправ та руханок, але йому потрібен був час і ми це розуміли. З кожним заняттям Микола* ставав більш активним, товариським, відкритим до спілкування. Почав працювати в парах та активно взаємодіяти з іншими дітьми. Зараз, це зовсім інший Микола*. Це ще той щебетун та дослідник. Йому все цікаво! Він бере участь в іграх, естафетах, вільно спілкується з однолітками, навіть,пропонує свої ігри”.

Програма TEAM UP впроваджується в громадах Херсонського району з липня 2023 року. Це один із компонентів великого проєкту №17425 «Реагування на надзвичайні ситуації для задоволення потреб у захисті постраждалих від війни та переміщених дітей (у тому числі без супроводу дорослих, розлучених та/або інституціолізованих) та їхніх сімей в Україні», який впроваджується нашою організацією у партнерстві з Save the Children за підтримки ЄС. 

*Імена героїв історії змінені в цілях безпеки. 

Контакти

  • 0505737608

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.