bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Хмельниччині залучено старост і представників органів самоорганізації населення до інтеграції ВПО
06.03.2024

        Відбулося засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб, на якому було обговорено питання стратегічного та операційного планування роботи діяльності ради. Одним з ключових питань, яке ініціювала наша організація – зустріч та подальша співпраця з старостами Хмельницької міської територіальної громади та представниками органів самоорганізації населення міста для адаптації ВПО, які перебувають на територіях ОСН та старостатів. В самому місті створено та працює 4 ОСН мікрорайонів Книжківці, Лезневе, Ружична та Гречани.  А згідно рішення Хмельницької міської ради у 2020 р. створено 6 старостинських округів з центрами в селах Олешин, Шаровечка, Давидківці, Пирогівці, Копистин, Богданівці.  Така співпраця допоможе створюванти додаткові можливості для налагодження діалогу з ВПО, підвищення рівня працевлаштування, соціального захисту та спрацювання економічного ефекту.

      Тому вже в лютому відбулося засідання, на яке були запрошені старости старостинських округів Хмельницької громади. На засіданні учасники ознайомились з інформацією старостатів, як у них відбувається працевлаштування, учбовий процес, а також обговорили ситуацію з наявністю житла для внутрішньо переміщених осіб. Загалом, у старостинських округах проживає 438 осіб, які знайшли прихисток в нашій громаді. Це мешканці Київської, Луганської, Донецької, Харьківської та інших областей. Майже всі працевлаштовані, діти відвідують дошкільні та загальноосвітні заклади. ВПО активно залучаються до різноманітних заходів.  

             

#IRF

#ЄвроВідродження

#ПрямуємоРазом

 

 

Захід організований ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Дієві рецепти сприяння інтеграції ВПО на території Хмельницької територіальної громади: створюємо разом!» за підтримки Європейського союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.