bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Хмельниччині планують підвести підсумки роботи Координаційної ради з питань ВПО
08.03.2024

        Відбулося наступне засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб, на якому було обговорено декілька проблемних питань та напрацювання плану проведення Форуму ВПО. Нагадуємо, що у квітні минулого року розпорядженням міського голови була створена одна з перших рад ВПО після 2022 року на рівні обласного центру. За рік було зроблено багато для соціальної інтеграції новомістян до життя у новій територіальній громаді. Налагоджене міжнародне співробітництво, завдяки чому відбувається співпраця з іноземними партнерами, зокрема з країн Європейського Союзу. Започатковано та продовжується підтримка обласних рад та органів місцевого самоврядування, зокрема – Луганської, Дніпропетровської, Донецької, Київської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

          Але ж крім гуманітарної допомоги важливо відзначити підтримку активного використання різноманітних форм самоорганізації та місцевої демократії у громадах для забезпечення взаємодії з ВПО, забезпечення врахування їхньої позиції у процесі розробки та реалізації місцевих політик. Хмельницька громада змогла це забезпечити:

-                 внесені Зміни до Статуту в частині стосовно ВПО (рішення Хмельницької міської ради №6 від 10.11.2023 р.): ВПО, що взяті на облік на території громади, можуть без обмежень, з правом голосу, приймати участь в усіх формах участі громадян у місцевому самоврядуванні в порядку їх використання, передбачених цим Статутом;

-                затверджена Нова Програма бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) Хмельницької міської територіальної громади, розраховану на 2024-2026 роки (затверджена рішенням сесії Хмельницької міської ради № 10 від 21.12.23 р.), в якої можуть приймати учать ВПО.

        Учасники засідання запропонували підготовку Форуму по наступним блокам: «Інтеграція ВПО, яка відбулася в Хмельницьку міську територіальну громаду», «Соціальна підтримка», «Працевлаштування ВПО», «Обмін досвідом».  Форум стане майданчиком для спілкування між владою, бізнесом та громадським сектором. Адже саме координація їхніх зусиль допоможе переселенцям надалі відновлювати життя на новому місці.            

#IRF

#ЄвроВідродження

#ПрямуємоРазом

 

Захід організований ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Дієві рецепти сприяння інтеграції ВПО на території Хмельницької територіальної громади: створюємо разом!» за підтримки Європейського союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.