bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Черняхівській ТГ презентували економічний профіль розроблений за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»
13.03.2024

Під час презентації представники влади та бізнесу разом з експертами обговорили місцеві проблеми, які впливають на розвиток економіки в громаді.

Зокрема, учасники відзначили декілька тенденцій, які чітко показують стан розвитку бізнесу в Черняхівській громаді. По-перше, тут фіксується зростання кількості зареєстрованих ФОП з 533 у 2021 році до 613 в 2022 році. Проаналізувавши під час зустрічі ряд тенденцій, які стосуються малого та середнього бізнесу, експортної діяльності, роботи з кадрами і ринку праці в громаді, учасники заходу зробили висновок, що Черняхівська громада – це одна з недооцінених громад.

Громада має значні природні ресурси, гарне місце знаходження (траса М21, залізничне полотно, яке проходить в декількох напрямках громади), але при цьому співпраця між громадою і бізнесом – дуже низька. Налагодивши момент співпраці з бізнесом, Черняхівська ТГ зможе в рази збільшити надходження до бюджету. Нині громада має іноземні інвестиції у вигляді декількох підприємств, але простір для розвитку існуючих і створення нових цікавих інвестиційних проєктів залишається.

Наталія Ревчук, Черняхівський селищний голова:
“У нас дуже позитивні враження від зустрічі. Ми взяли багато корисного, розуміємо, над чим варто працювати. До повномасштабної війни у нас було багато напрацювань з інвесторами, ми працювали над всіма умовами для того, щоб дати інвесторам можливість працювати в громаді. Війна дуже вплинула, багато інвесторів відмовилися. Зараз ми продовжуємо працювати і думаю, що в 2024 році у нас з’явиться новий інвестор”.

Нагадаємо, НУО «Сучасний Формат» допомагає 10 громадам-партнеркам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Житомирській області розробити програми місцевого економічного розвитку (МЕР). Участь у проєкті беруть Гришковецька, Ємільчинська, Звягельска, Іршанська, Коростенська, Любарська, Тетерівська, Хорошівська, Черняхівська, Чуднівська громади Житомирщини.

Проєкт націлений на:

  • надання органам місцевого самоврядування (ОМС) Житомирської області методичної, просвітницької та консультативної підтримки з питань місцевого економічного розвитку;
  • здійснення територіального аналізу місцевого економічного розвитку відібраних до проєкту громад;
  • проведення навчальних заходів для представників ОМС з питань основ, процедур та процесів місцевого економічного розвитку, антикризових інструментів МЕР;
  • забезпечення швидкого реагування для вирішення соціально-економічних труднощів і потреб громад у воєнний та післявоєнний період та ін.

——————————————————

Цей захід організований НУО «Сучасний Формат» у рамках проекту «Сприяння поступовому переходу між реагуванням на надзвичайні ситуації органами місцевого самоврядування та сталим соціально-економічним розвитком і зростанням шляхом запровадження антикризових інструментів місцевого економічного розвитку (МЕР) та демонстрації програм МЕР, які передбачають відновлення території громад» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.


Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.