bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проект «Підтримка відновлення України» продовжить відновлення зруйнованої інфраструктури у громадах
25.03.2024

Ворог не припиняє спроби знищити українську інфраструктуру та помешкання українців!

Майже кожна ракетна атака залишає після себе руйнації будівель, які потрібно відновлювати!

Команда ГО «ДЕСПРО» продовжує свою діяльність. Розпочалася третя фаза проекту «Підтримка відновлення України», в межах якої  продовжиться підтримка громад Харківської області, яка наразі зазнає найбільш інтенсивних обстрілів з боку росіян, а також Київської області. Відновлювальні роботи в цих областях проводилися і в попередніх фазах.

У Харкові, окрім допомоги у відновленні багатоповерхових житлових будинків, отримано цільовий запит від міської влади на відновлення пошкоджених приватних будинків. Доводиться мати справу зі «свіжими ранами» - пошкодженнями впродовж останніх кількох місяців, зокрема внаслідок ракетної атаки 23 січня цього року.

Усе це буде вимагати індивідуального підходу до кожного пошкодженого будинку, спільно із владою синхронізації програм допомоги з  різних джерел з метою уникнення дублювання та максимального покриття потреб по кожному пошкодженому об’єкту. Наявність переліку багатоповерхівок і приватних будинків Харкова з детальним описом пошкоджень допоможе надавати допомогу максимально ефективно.

ГО «ДЕСПРО» продовжить роботи і в Дергачівській громаді Харківської області. З місцевою владою вже погоджено перелік багатоповерхівок для відновлення, а також сформований перший пакет приватних будинків, які незабаром отримають фінансування від проекту на початок відновлювальних робіт.

Загалом, по Харківській та Київський областях команда ГО «ДЕСПРО» запланувала надання підтримки 250 приватним домогосподарствам та більш як 10 багатоквартирним будинкам. Також запланована модернізація і відновлення більше 10-ти пошкоджених ворогом систем питного водопостачання та водовідведення у партнерських областях.

Не залишено без уваги і внутрішньо переміщених осіб, особливо в частині покращення санітарно-гігієнічних умов їхнього перебування в колективних центрах тимчасового розміщення. На цей раз фокус перенесено із заходу України на схід, в першу чергу на Харківську область. Адже згідно із результатами моніторингу міжнародних та національних партнерів, потреба покращення саме санітарно-гігієнічних умов усе ще залишається актуальною . Вже маємо перший перелік з семи притулків, де здійснимо оцінку і плануємо надавати допомогу.

Загальний обсяг робіт в межах проекту великий, але здійсненний!  Тому експерти «продовжують невпинно працювати, інколи самі в небезпечних умовах, задля повернення комфорту та безпеки в життя наших співвітчизників які постраждали від російської навали.

 

Проект “Підтримка відновлення України” реалізується в межах підтримки України з боку Швейцарії за фінансування SwissSolidarity та виконання робіт консорціумом, до складу якого зі швейцарської сторони входить організація Helvetas з української ГО «ДЕСПРО»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.