bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Завершився онлайн-курс «Career Hub Pro: Фриланс 4.0 для молоді з інвалідністю»
03.05.2024

Завершився онлайн-курс “Career Hub Pro: Фриланс 4.0 для молоді з інвалідністю”: який соціальний вплив курсу і чому держава готова його підтримати 

Навчання четвертого набору розпочалося в лютому 2024 року і тривало  місяці. За цей час 69 студентів та студенток, 61 з яких отримали сертифікати про успішне завершення навчання, вивчили новий інструментарій роботи в програмах Adobe Creative, набули компетенцій у креативних напрямах та навіть встигли попрацювати з реальними клієнтами, закріпивши знання на практиці та спробувавши власні сили на фрилансі. У наступній частині курсу для найбільш вмотивованих 22 учасників та учасниць, яких відібрали організатори, триватимуть менторські сесії та кар’єрні консультації. 

Марина Саприкіна, Голова організації Центр “Розвиток КСВ”: “Основна мета курсу полягає не лише в тому, щоб передати студентам необхідні знання, але й надихнути їх на подальшу роботу у сфері фрилансу та самостійне забезпечення себе. Це важливо не лише для їх професійного розвитку, але й для особистого успіху у житті. Саме тому в нашій навчальній програмі ми активно впроваджуємо практику виконання реальних замовлень від клієнтів.”

Катерина Маркевич, Менеджерка з економічного розвитку програми USAID “Мріємо та діємо”/IREX: “На жаль, в час війни держава не має достатніх ресурсів, у т.ч. фінансових для належної підтримки вразливої молоді. Саме тому надання безкоштовних можливостей перекваліфікації чи здобуття професії, сьогодні є вкрай важливим. І найкращий варіант тут є навчання онлайн-професіям через їх доступність, легкість та швидкість в освоєнні. І цей курс є унікальним, оскільки студенти не лише отримали нові знання, але й навички роботи на фрилансі, що дозволяє заробляти та стати фінансово незалежними

Курс «Career Hub Pro: фриланс для молоді з інвалідністю 4.0»  — це безоплатна можливість для молоді з інвалідністю отримати нові навички за напрямами на вибір: копірайтинг, графічний дизайн, відеомонтаж. На курсі також навчають основам роботи на фрилансі, самопрезентації та пропонують виконати реальні замовлення для бізнесу і громадського сектору в якості практики. За чотири програми курс завершили близько 200 молодих людей з інвалідністю.

Наталія Рудницька, Заступниця директора Департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України: “Підтримка молоді з інвалідністю на сьогодні є важливою. Державі важко охопити всю молодь з інвалідністю в Україні і покрити їхні потреби. Тому Центр “Розвиток КСВ” робить дійсно велику справу та вирішує питання людського капіталу на мінливому ринку праці, який ми маємо сьогодні. І ми вважаємо, що необхідно впроваджувати підтримку та навчання молоді з інвалідністю на державному рівні, і готові це робити.”

Курс супроводжується жестовою мовою, субтитруванням, а матеріали повністю адаптовані для людей з різними видами інвалідності.Вплив курсу демонструє незмінна команда тренерок та кураторів, які вже вдруге та навіть втретє викладають для молоді з інвалідністю, а також те, що учасники повертаються на курс знову за новими знаннями і навичками.

Четверта ітерація стала особливою, адже саме на ній:

  • 85% учасників та учасниць отримали сертифікати 
  • впроваджено менторську програму, яка незабаром розпочнеться для індивідуальної роботи найактивніших учасників/ць з ментором/-кою
  • 3 учасниці обрали не один, а 2 напрями, на яких навчалися паралельно  
  • випускниця курсу Яна Штапір, яка вивчала графічний дизайн на курсі, вирішила відкрити власну студію дизайну та навіть почала розробляти айдентику для неї.

Що говорять про курс його випускники та випускниці:

Тренерка настільки чітко все описувала, що іноді мені здавалося, що я бачу.”,  — Інна, студентка курсу за напрямом “Копірайтинг”. Інна має порушення зору і викладає вокал.

На курсі я подолала бар’єр від “я вмію це роботи” до “я можу це продати.”,  — Олександра, студентка напряму “Копірайтинг”.

Курс показав мені початок шляху. Я навіть вже маю своє портфоліо і почав активно монтувати.”,  — Тарас, студент напряму “Відеомонтаж”.

Цей курс був наче подарунок долі і такий персональний порятунок. Так вийшло, що я не маю освіти і не мала професії. Дякую за дивовижне натхнення на те, щоб жити, працювати і повірити в себе!”,  — Ольга Зеленко, студентка напряму “Відемонтаж”.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.