bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У громадах Півдня України проводять картування місцевого неурядового сектору
03.05.2024

Ресурсні центри для неурядового сектору, які працюють на рівні невеликих громад Одеської, Миколаївської та Херсонської області, збирають інформацію про наявні громадські організації, благодійні фонди, бізнес-асоціації та неформалізовані ініціативні групи, а також про напрямки їх діяльності. Як інформує пресслужба Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України, отримані дані будуть використані для картування місцевого неурядового сектору, що допоможе мешканцям громад та місцевій владі краще орієнтуватись в послугах цих організацій, а також посилить комунікацію та співпрацю в громадському середовищі. Картування неурядового сектору здійснюється в цільових регіонах та громадах ресурсних центрів, зацікавлені організації запрошуються заповнити невеликий опитувальник.

image_03-05-2024_[1714747077]

Картування місцевого неурядового сектору здійснюється в трьох цільових адміністративних районах: Ізмаїльському районі Одеської області з акцентом на Ренійську територіальну громаду, Вознесенському районі Миколаївської області з акцентом на Вознесенську територіальну громаду, Херсонському районі Херсонської області з акцентом на Білозерську територіальну громаду. Ресурсні центри, які працюють у цих громадах, вже підготували попередній реєстр місцевих неурядових організацій, які проявляють активність та відомі представникам центру або громадським організаціям, на базі яких вони створені. Для того, аби розширити та доповнити такий реєстр, ресурсні центри запрошують зацікавлені неурядові організації подати інформацію про свої контакти та діяльність.

Збирається інформація як про формалізовані структури (зокрема, громадські організації, благодійні фонди, бізнес-асоціації, представництва міжнародних організацій), так і неформалізовані спільноти (зокрема, ініціативні групи, волонтерські осередки, групи підтримки). Сфера діяльності неурядових організацій не обмежується, проте в першу чергу збирається інформація про організації та групи, які допомагають людям та громадам в умовах повномасштабної війни та її наслідків. Зокрема (але не виключно) в таких сферах: гуманітарна, правова та психосоціальна допомога; аналітична, експертна та дослідницька діяльність; культурно-освітня робота та міжнародне співробітництво; розвиток підприємництва та сфери зайнятості; захист прав людини та підтримка жертв збройного конфлікту; екологічні та безпекові ініціативи; сприяння розвитку місцевого самоврядування та громад; антикорупційні та розслідувальні проєкти; молодіжні організації.

Надати ресурсним центрам інформацію можна онлайн за допомогою невеликого опитувальника, або безпосередньо звернутись до контактних представників відповідних ресурсних центрів. Опитувальник містить 10 запитань про статус, контакти та напрямки діяльності неурядової організації чи спільноти, його заповнення добровільне та займе приблизно 10 хвилин. Надання інформації має інформативний характер, та не зобов’язує жодну зі сторін до будь-яких подальших дій. Уся отримана інформація буде використана для доповнення/оновлення реєстру місцевих неурядових організацій у цільових районах/громадах, який буде поширено в електронному та друкованому варіанті. Також дані картування місцевого неурядового сектору будуть використані ресурсними центрами в рамках сервісної, навчальної та аналітичної підтримки місцевих організацій громадянського суспільства.

Дедлайн для надання інформації - до 15 травня 2024 року. Для заповнення опитувальника, будь ласка, перейдіть за посиланням.

Ресурсні центри для місцевого неурядового сектору відкрились в середині лютого 2024 року та працюють в невеликих громадах – місті Рені Одеської області, місті Вознесенськ Миколаївської області та селищі Білозерка Херсонської області. Діяльність центрів орієнтована на локальний неурядовий сектор та здійснюється через три основні напрямки – сервісну допомогу у форматі фізичного/дистанційного хабу, аналітичну роботу, навчання.

Для отримання правової, інформаційної та експертної допомоги з питань діяльності неурядових організацій, громадських активістів та волонтерів, звертайтесь до координаторок ресурсних центрів: 

  • Ренійський ресурсний центр, Одеська область (працює на базі громадської організації «Регіональний аналітичний центр»): Марія Пісковець, 0689213861, [email protected]
  • Вознесенський ресурсний центр, Миколаївська область (працює на базі громадської організації «Агентство економічного розвитку»): Вікторія Савчук, 0665043006, [email protected]
  • Білозерський ресурсний центр, Херсонська область (працює на базі громадської організації «Білозерський центр регіонального розвитку»): Катерина Оксенюк, 0950874860, [email protected] 

*   *   *

Регіональні ресурсні центри для підтримки місцевих неурядових організацій, громадських ініціатив та волонтерських спільнот створені та працюють як інституційні осередки розбудови неурядового сектору та підтримки соціальної згуртованості на місцевому та регіональному рівні, в рамках партнерської ініціативи «Підтримка неурядового сектору Півдня України задля відновлення громад та регіону», яка впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.