bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Руйнування державної політики у сфері протидії торгівлі людьми
27.04.2011

27 квітня 2011 року Міжнародний жіночий правозахисний центр “Ла Страда-Україна” розповсюджує заяву, текст якої також буде надісланий Президенту України, Голові Верховної Ради, Прем’єр-міністру та його заступникам, керівникам міжнародних організацій та дипломатичних місій іноземних держав в Україні, моніторинговим інституціям Ради Європи.

У заяві закцентовано увагу на тому, що у ході адміністративного реформування нашої держави станом на кінець квітня 2011 року склалася така ситуація, що на жодний орган центральної виконавчої влади не покладені зобов’язання у сфері протидії та попередженні торгівлі людьми, наданні допомоги постраждалим.

Це означатиме, що функція протидії торгівлі людьми втрачається і на обласному та місцевому рівнях, оскільки немає структури, відповідальної за координацію дій, за реалізацію національного механізму перенаправлення постраждалих від торгівлі людьми для надання їм всебічної допомоги, за проведення попереджувальної роботи.

Не дивлячись на задекларовані в Державній програмі соціального та економічного розвитку зобов’язання, презентовані майже рік тому, так і не був прийнятий комплексний закон «Про протидію торгівлі людьми», Не затверджена Державна програма протидії торгівлі людьми на 2011-2015 роки, так само, як і програми підтримки сім’ї та сприяння впровадженню гендерної рівності в суспільстві, тож відсутні правові інструменти управління та реалізації політики в цій сфері. І все це відбувається тоді, коли питання торгівлі людьми залишаються актуальними в Україні, коли з’являються нові види торгівлі людьми, збільшується кількість випадків внутрішньої торгівлі людьми, коли на фоні зростаючих міграційних настроїв українських громадян та тенденцій міграції, збільшується ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, коли не меншає кількість випадків комерційної сексуальної експлуатації дітей, а кількість подібних пропозицій мережею Інтернет навіть збільшується.

Через ряд надто вагомих приводів Центр звертатиметься до керманичів держави з надією зміни ситуації на краще. Текст заяви наводиться у додатку.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.