bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Київ ще на один сквер став ближче до Європи
25.07.2011

22 липня 2011 улюблений студентами «Поліцейський садок» на перетині вулиць Федорова та Червоноармійської отримав нове обличчя. ВМГО «Центр субкультурних ініціатив «Урбан Х» встановив в ньому 20 авторських лавочок. Враження про Європу і сприйняття європейських цінностей очима київських художників знайшли своє втілення на 20-ти дерев’яних полотнах. Всі вони були створені в рамках акції Вулична галерея посмішок 2011.

«Урбан Х» ввів моду на авторські лавочки в столиці в 2010 році. Своєрідною «фабрикою» по створенню авторських лавочок стала щорічна акція «Вулична галерея посмішок», яку вирішили зробити традицією. Тоді, молодими художниками з ініціативи «Урбан Х» за підтримки МФ «Відродження» було створено теж 20 лавочок, які організатори подарували місту і встановили в центрі столиці на вулиці Прорізній.

Ідея перетворювати міський простір силами активних городян привернула до лав учасників проектів «Урбан Х» відомих новаторів міської культури і багато небайдужих творчих людей.

Серед авторів оригінальних сюжетів: засновник жлоб-арту в Україні Іван Семесюк, відома київська художниця Олена Міросєдіна, Аліна Копиця, Іван Міхайлов, скульптор Анна Надуда, графіті-команда «Граффіт», лідер популярного вуличного бенду Сергій Топор та інші.

Адміністрація Голосіївського району, на території якого знаходиться сквер, стала активним союзником «Урбан Х» в проектах зі створення європейського обличчя міста. У найближчих планах співробітництво з художнього оформлення міських фасадів, ландшафтного дизайну, облаштування парків, дворових майданчиків та дитячих садків.

Всі фото з акції тут

Сторінка «Урбан Х»facebook.com/UrbanX.Ukraine.

Контакти

  • Ілона Дубіцька
  • ВМГО «Центр субкультурних ініціатив «Урбан Х»
  • [email protected]
  • (050) 440-09-20

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.