bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Другий номер бюлетеню “Вісник громадських рад”
08.11.2011

Пропонуємо увазі членів громадських рад при органах виконавчої влади другий номер інформаційного бюлетеню «Вісник громадських рад», підготовлений Секретаріатом Кабінету Міністрів України у співпраці з Програмою сприяння Парламенту ІІ.

У рубриці Вісника «Документи з питань участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, сприяння розвитку громадянського суспільства» члени громадських рад зможуть ознайомитись з нещодавнім рішенням Кабінету Міністрів України щодо єдиного Порядку проведення конкурсу з визначення програм, проектів, заходів, розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка.

Рубрика «Знайомтесь: громадська рада» ознайомить членів громадських рад з досвідом роботи їх колег, які працюють у громадській раді при Закарпатській обласній державній адміністрації.

У рубриці «Дізнатися більше» до уваги членів громадських рад представлено рекомендації щодо участі громадських рад у підвищенні ефективності консультацій з громадськістю, що проводяться органами виконавчої влади.

Крім того, роз’яснено механізм проведення громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади. Зазначені методичні матеріали проілюстровані прикладами успішного досвіду.

Рубрику «Україна і світ» присвячено аналізу механізмів висування представників неурядових організацій для участі в державних комісіях, робочих групах і консультативних радах в країнах Центральної і Східної Європи, принципи відбору кандидатур до їх складу.

У рубриці «Моя думка» своїми думками про налагодження ефективної роботи громадських рад діляться заступник голови громадської ради при Київській міськдержадміністрації Микола Черненко та голова громадської ради при Здолбунівській райдержадміністрації Микола Орлов.

Вісник розповсюджуватиметься серед громадських рад при центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, районних державних адміністраціях.

Контакти

  • Леонтьєва Анна
  • Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України
  • [email protected]
  • (044) 256-62-28
  • http://195.78.68.85/civic/doccat...

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.