bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розпочинає роботу програма підтримки мистецьких проектів ”Пошук”
22.11.2011

ПОШУК – це комплексна багаторічна програма ініціювання, розвитку і підтримки експериментальних мистецьких проектів. Вона складатиметься зі щорічного конкурсу, а також лекцій, майстер-класів і дискусій.

Фундація Центр Сучасного Мистецтва пропонує художникам і кураторам вийти за рамки «білого кубу» традиційного виставкового простору, звичного формату роботи та її презентації. Експеримент, художнє дослідження, лабораторія, мистецтво як процес – становлять підґрунтя програми.

Цього року відбуватиметься ПОШУК:

Інші простори – ФЦСМ шукатиме художні проекти у неконвенційних, незвичних чи незвичайних просторах для мистецтва.

Де поза звичними стінами галерей чи мистецьких центрів може існувати художній проект? З якими просторами в місті, як і навіщо можуть взаємодіяти художники? Які нові аудиторії можуть з’явитись у таких проектів і як з ними взаємодіяти? Чи готові художники приймати виклик довколишнього міста?

Художникам і художнім групам пропонується обрати один “немистецький” простір у місті (наприклад, завод, вокзал, фойє театру (де вже давно продають шкарпетки), нічний клуб, під’їзд чи дах житлового будинку тощо) та створити проект, спеціально для і в цьому місці.

Програма підтримує пошук і дослідження нових ідей, форматів, медіа, тем. Проект-дослідження може бути презентованим як виставка, лекція, лабораторія тощо. Презентація результатів проекту має бути публічною.

ФЦСМ надаватиме організаційну і фінансову підтримку для реалізації проектів.

Детальні умови і аплікаційну форму можна скачати на сайті ФЦСМ.

Термін подання проектів - 20 січня 2012 року. З питаннями можна звертатись до Людмили Скринникової за адресою [email protected] або за тел.: (044) 501 94 61 до 15 січня 2012 року.

Програма ПОШУК є можливою завдяки благодійному аукціону «Просто. Мистецтво».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.