bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Вознесенську вироблятимуть енергію з відходів
09.09.2008

 

Фонд Східна Європа та міжнародна телекомунікаційна компанія Telenor надали грант ГО «Агентство економічного розвитку м. Вознесенська»  на впровадження комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами та застосування енергоефективних технологій.

Організатори проекту вчитимуть мешканців приватних садиб Вознесенська, які становлять 83% від усього населення міста, як правильно сортувати тверді побутові відходи, зокрема деревину, листя та траву, щоб згодом їх можна було використовувати для переробки.  Вони також налагодять роздільний збір сміття. Із зібраної сировини планується виробляти теплоенергію, добрива та біогаз. Щорічно домогосподарствами Вознесенська продукується 12 300 тонн відходів рослинного походження. Більшість залишків деревини, харчових відходів, листя та трави вивозять на заміське звалище: зібрані разом різні побутові відходи не можна використовувати як сировину для переробки.  На вивезення та утилізацію сміття місто щороку витрачає близько 400 тис. гривень; оплата цих послуг лягає на плечі мешканців Вознесенська у вигляді комунальних тарифів. Внаслідок накопичення на міському звалищі відходів рослинного та промислового (хімічного) походження також значно погіршується екологічна ситуація. 

Реалізація проекту сприятиме покращенню екологічної ситуації у Вознесенську,  а також  допоможе заощадити на комунальних платежах. Для демонстрації цього в одному з навчальних закладів міста буде встановлено котел, що вироблятиме тепло з паливних брикетів. За попередніми розрахунками на опаленні одного навчального закладу можна буде заощадити від 40 до 60 тис. грн в рік.  Грант  у розмірі $24,747 «Агентству економічного розвитку м. Вознесенська» надано в рамках програми Фонду Східна Європа «Енергоефективність: місцеві партнерські ініціативи».

За детальнішою інформацією про проекти звертайтесь, будь ласка, до спеціаліста зі зв'язків з громадськістю Фонду Східна Європа Олени Пашніної за телефоном (+38-044) 200-3825, або [email protected].

 

Контакти

  • Олена Пашніна
  • Фонд Східна Європа
  • [email protected]
  • (+38-044) 200-3825

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.