bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Консультації з громадськістю на тему куріння в Донецьку
02.04.2012

30 березня, на п’ятнадцятій сесії Донецької міськради депутати прийняли рекомендації, які надійшли від коаліції «Донбас без тютюнового диму».

«Ініціатива вирішення проблеми куріння надійшла від самих громадян, тому ми її розглядаємо однією з перших», - зазначив секретар міськради Микола Левченко.

Нагадаємо, що 1 березня 2012 року з ініціативи Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» та членів Коаліції «Донбас без тютюнового диму» в міськраді пройшли громадські слухання з проблеми пасивного куріння.

За підсумками сесії, постійна комісія з питань прав і свобод громадян розгляне можливості для визначення додаткових місць в м. Донецьку, де куріння заборонено.

Депутати також проголосували за жорсткий контроль за курінням співробітників донецької міліції при виконанні службових обов’язків та ліквідацію місць незаконної торгівлі тютюновими виробами, визначивши термін до 15 травня 2012 року.

Згідно з рішенням, до 1 червня 2012 силами представників влади, громадських організацій та ЗМІ буде розроблена довгострокова комплексна Програма «Захист населення м. Донецька від негативного впливу тютюнового диму».

Крім того, на бігбордах, розташованих поблизу навчальних закладів, а також на місцевих телеканалах і радіо повинна з’явитися соціальна реклама, що пропагує здоровий спосіб життя і відмову від куріння.

У міському громадському транспорті будуть транслюватися аудіозаписи з інформацією про те, що павільйони зупинок і 20-метрова зона навколо них є місцями, вільними від куріння.

Крім того, до 15 травня 2012 року Голові управління благоустрою та комунального обслуговування міської ради доручено розробити графік проведення робіт з обладнання та позначення місць для куріння, що знаходяться на відкритому повітрі, на значній відстані від входів-виходів в будівлі і місць скупчення людей.

Нагадуємо, що з 23 березня по 26 квітня 2012 року на рівні Донецької облдержадміністрації проходять консультації з громадськістю на тему куріння. Запрошуємо всіх небайдужих мешканців регіону, представників засобів масової інформації та організацій громадянського суспільства приєднатися до консультацій, в результаті яких будуть вироблені шляхи вирішення проблеми і розглянута можливість їх імплементації в нормативних актах облдержадміністрації.

Просимо надсилати свої пропозиції на електронну адресу [email protected], або подзвонити за телефонами 066-0111-077(«гаряча» лінія Коаліції «Донбас без тютюнового диму») або 062-311-46-50 (головне управління охорони здоров’я ОДА, Донецький обласний центр здоров’я).

Контакти

  • Анастасія Прокопенко
  • Донецька обласна організація ВГО “Комітет виборців України”
  • http://www.cvu.dn.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.