bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українські музеї тепер можна буде побачити на DVD
12.09.2008

Вийшов у світ перший фільм із загальнонаціональної освітньої серії  «Українські музеї на DVD». Прем’єрною стрічкою виявилася фільмова візитівка Фастівського державного краєзнавчого музею.

Першими побачать DVD-візитівку музею організатори та учасники Другого Всеукраїнського музейного фестивалю «Музеї у сучасному поліетнічному світі» (www.museum.dp.ua).

Форум проходитиме у Дніпропетровську з 16 по 23 вересня на базі Дніпропетровського історичного музею ім. Д. І. Яворницького. Прем’єрний перегляд фільму, який заявлений у двох номінаціях: «DVD-візитівка музею» та «Оригінальний музейний телевізійний проект», відбудеться 21 вересня.

Головною метою проекту є створення відеопутівників українських музеїв. 

Окремо планується створити Інтернет-версію «Українських музеїв на DVD».

Програма популяризації проекту «Українські музеї на DVD» передбачає щоквартально чи раз на півроку регіональні презентації відеопутівників. За змістом такі акції можуть виглядати як науково-практичні семінари, де доповіді роблять не тільки науковці музеїв, фільми яких презентуються, а й запрошені гості з інших музейних та наукових установ.

Як свідчить досвід, у маленьких, маловідомих музеях насправді триває справжній творчий та науковий пошук. Це необхідно взяти до уваги і скористатися нагодою, презентуючи відеопутівники (де історія та експозиція музею розкривається популярно, але лаконічно), надати цим акціям спеціалізованого змісту камерних науково-практичних семінарів, зустрічей науковців та організувати випуск відповідних друкованих матеріалів.

Презентації фільмів із серії «Українські музеї на DVD» – то є неповторна нагода спільного діалогу, бажаними учасниками якого будуть провідні вітчизняні ЗМІ – центральне та регіональне телебачення, Національна радіокомпанія України, популярні газети та журнали, профільні видання, Інтернет-портали, керівництво Міністерства культури та туризму, представники міністерства освіти (зокрема, чиновники з департаменту загальноосвітніх шкіл), Державного комітету по туризму та курортах, керівники обласних управлінь культури, представники туристичних агенцій, (зокрема куратори державних програм по екологічному туризму та сільському зеленому туризму), фахівці-музейники, гості з культурних місій іноземних представництв, вітчизняні меценати, спонсори.

Такого роду комплексне централізоване висвітлення проекту саме на державному рівні підніме авторитет державних органів управління, дозволить широко та багатогранно ознайомити громадськість з вітчизняними музеями, популяризувати сам музейний рух, підкреслити важливість збереження та примноження національного культурного спадку. 

«Студія Мистецьких Ініціатив» щиро запрошує українські музейні заклади до співробітництва.

Контакти для співпраці: +38098-536-3594, [email protected]

 Проект проходить за інформаційної підтримки журналу «Музеї України» (www.museum-ukraine.org.ua) та газети «Народний оглядач» (www.observer.sd.org.ua). 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.