bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розповсюдження методичного посібника по програмі «Сусідська взаємодопомога»
22.11.2012

Харківське обласне громадське об’єднання «Асоціація розвитку спільнот» оголошує про можливість отримати друкованого посібнику «Ефективна взаємодія органів місцевого самоврядування, НДО та населення за методикою «Сусідська взаємодопомога».

Посібник розповсюджується серед представників громади, ініціативних груп громадян, місцевих громадських організацій, органів влади, органів місцевого самоврядування, муніципальних закладів та міліції по всій Україні. У посібнику описана методика створення програм «Сусідської взаємодопомоги», переваги, які отримує територіальна громада, особливості втілення західної методики в Україні; надані практичні поради та результати проведених соціальних досліджень під час пілотної реалізації програми на території міста Харкова та Харківської області.

Для безкоштовного отримання посібнику необхідно надіслати наступну інформацію на адресу електронної пошти CDA@social.kharkov.ua до 30 листопада 2012 року:
1) Назва вашої організації або установи;
2) Цілі діяльності вашої організації або ініціативної групи в разі відсутності зареєстрованої організації;
3) Контактні дані: контактна особа, телефон та адреса електронної пошти;
4) Поштова адреса, на яку буде надіслано примірник посібнику.

Сусідська взаємодопомога («Neighbourhood Watch») – це метод тісної спільної роботи за участю будинків, під’їздів, приватних господарств, міліції та місцевої влади з метою допомогти людям захистити себе та свою власність, зменшити небезпеку вчинення злочинів та поліпшити умови проживання за допомогою: поліпшення рівня безпеки житла; підвищення пильності; створення командного духу серед сусідів; поліпшення якості проживання. Практика розвинених країн, таких як Великобританія та США, доказує, що «Сусідська взаємодопомога» ефективна для зниження багатьох видів злочинності та згуртування мешканців для вирішення проблем свого будинку, району або міста.

Посібник розповсюджується в рамках проекту Асоціації розвитку спільнот «Самоорганізація громадськості через втілення методики «Сусідської взаємодопомоги», що виконується за підтримки Програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження». Основною метою проекту є передача унікального для України досвіду на території міста Харкова та Харківської області.

Контакти

  • Маріанна Голованова
  • Харківське обласне громадське об’єднання «Асоціація розвитку спільнот»
  • [email protected]
  • (057) 759-80-09
  • (098) 619-78-08
  • http://social.kharkov.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.