bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартував проект “Ініціативна молодь-2”
27.05.2013

22-23 травня 2013 року у Львові відбулась стартова зустріч партнерів польсько-українського проекту «Ініціативна молодь 2– інноваційні методи навчання підприємництва в українській системі освіти» з метою обговорення ефективних шляхів реалізації проекту.

Проект впроваджується Фундацією розвитку місцевої демократії, Малопольським інститутом місцевого самоврядування і адміністрації, м. Краків, та Львівською обласною громадською організацією «Західноукраїнський регіональний навчальний центр» у партнерстві з Івано-Франківською громадською організацією «Ділові ініціативи» і фінансується в рамках Програми польської співпраці розвитку Міністерства Закордонних Справ «Польська допомога задля розвитку 2013». Даний дворічний проект є логічним продовженням успішно реалізованого проекту «Ініціативна молодь – Регіональна система підготовки тренерів у сфері підприємництва в українській системі освіти» у 2012 році.

Мета проекту – впровадження інноваційної, підприємницької освіти в українських школах I-III ступеня Західної України, яка розширитьзнання та навички молодих людей щодо започаткування та ведення бізнесу та дозволить підвищити активність молоді у започаткуванні економічної діяльності та призведе до розвитку приватного сектору, зменшення рівня бідності, а також підвищення темпу зростання робочих місць у секторі мікро- та малих підприємств. 

Цільовою групою проекту є тренери з підприємництва, вчителі та працівники неурядових організацій та установ культури, які займаються молодіжними проблемами, з сільських районів та з малих міст Львівської , Івано-Франківської, Волинської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Закарпатської областей. З їх числа планується відібрати та підготувати кваліфікованих фахівців з використання інноваційних методів навчання підприємництва в українській системі освіти.

Основні напрямки діяльності проекту: 

  • Розробка і впровадження інноваційних інструментів навчання підприємництва для української системи освіти молоді на території Західної України з використанням польських прикладів. 
  • Підготовка професійної групи українських тренерів, які професійно володіють інноваційними методами навчання підприємництва для проведення занять з молоддю в українських школах. 
  • Опрацювання української методології викладання підприємництва з використанням інноваційних освітніх інструментів для шкіл I-III ступеня.
  • Закладення тривалої співпраці між польськими та українськими освітніми та адміністративними середовищами у сфері організації і промоції навчання підприємництва з використанням інноваційних освітніх інструментів у школах. 
  • Поширення корисного досвіду, пов’язаного з функціонуванням системи навчання підприємництва з використанням інноваційних освітніх інструментів в школах серед української місцевої адміністрації та освітніх і економічних середовищ.

Перший захід проекту відбудеться вже у вересні цього року.

Очікується, що глобальний ефект діяльності проекту дасть групам кінцевих бенефіціарів суттєву підтримку у сфері підвищення економічної свідомості, а отже й економічного розвитку України. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.