bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Юна співачка із порушеннями зору Аліна Приступа: крокувати у темряві назустріч успіхові!
31.05.2013

26 травня у Домі ім. Макса Гранта відбувся перший сольний концерт 16-річної співачки із порушеннями зору Аліни Приступи. Дійство відбувалося у рамках соціальної акції «Нові можливості для людей із особливими потребами».

Акцію впровадив Запорізький міський благодійний фонд ЄГЦ «Мазаль Тов».

Аліна від народження фактично не бачить, та попри це, не полишає своєї мрії – стати відомою співачкою. Вже 5 років дівчина активно бере  участь та перемагає у творчих конкурсах, була лауреатом багатьох фестивалів всеукраїнського та міжнародного масштабів.

Під час відкритого концерту свої творчі роботи представили також художники із особливими потребами (члени молодіжної Спілки художників та постійні учасники програм «Мазаль Тов»): Наталя Лаговська – (ДЦП), Петро Чіжмак – (ампутовані кисті рук внаслідок ускладнення після менінгіту), Маріанна Смбатян (інвалід дитинства, на візку). Також чудові вишивки продемонстрували Віктор Карпов (ампутовано нижні кінцівки після аварії, на візку) та Ірина Петровська (травма хребта після падіння, на візку).  Іра та Віктор – переможці Всеукраїнських змагань із бальних танців на візках. Їх чуттєвий та проникливий танок зворушив глядачів чистотою рухів та емоцій. Всі вони, а також інші члени клубу для людей із інвалідністю «У Сороки!» підтримали Аліну та побажали подальших творчих здобутків!

На фото (зліва направо): директор ЗМБФ ЄГЦ “Мазаль Тов” Інеса Носенко, юна зірочка Аліна Приступа, та мати - Алла Приступа.

В цей день «Мазаль Тов» провів презентацію проектів, спрямованих на покращення якості життя людей із обмеженими можливостями та закликав приєднатися до їх реалізації усіх небайдужих.

Під час першого у житті сольного концерту Аліна виконала більше 20 пісень, серед яких добре знані «Весна на заречной улице», «Куда уходит детство», «Я вернусь», пісні Софії Ротару та Едіт Піаф. Навіть наймолодші гості концерту (від 2 років) із задоволенням слухали та активно танцювали під спів юної, невтомної зірки.

Серед більш ніж 500 гостей були присутні представники Запорізької ОДА, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, територіальних центрів соціального обслуговування,  ГО «Діти війни» та особисто керівник Машанова Т.Є. У числі активних уболівальників Аліни помічені також член конгресу літераторів України та близький друг співачки – Михайло Абрамович Перченко і відомий дизайнер одягу Наталя Петракова, у платтях якої виступала Аліна.

Концерт видався надзвичайно успішним та емоційним. Незважаючи на довготривалість виступу, Аліна не виглядала втомленою, навпаки, її очі палали енергією та бажанням і надалі віддавати свою творчість прихильникам! Бажаємо Аліні Приступі, аби здійснилися її дві найзаповітніші мрії: стати відомою у світі співачкою та власними очима побачити цей яскравий світ!

Насамкінець «Мазаль Тов» запрошує до співпраці усіх зацікавлених: наш новий проект – відкриті семінари на Чорному та Азовському морях, включно із відпочинком та анімаціями. Будемо раді новим партнерам та учасникам! Дізнатися детальніше можна за телефоном 0612138090 та VK

Контакти

  • 213-80-90 Мазаль Тов

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.