bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Рожищенському районі вдало апробували нову модель економічного розвитку села
22.07.2013

На завершальній прес-конференції проекту «Через спільні інтереси та спільні дії до об’єднання громад», яка відбулася у Рожищенському центрі зайнятості, підвели підсумки річної роботи громад сіл Переспа, Любче, Козин і Рудка-Козинська над створенням туристичних маршрутів через Рожищенський район.

Захід відвідали представники Рожищенської райдержадміністрації, центру зайнятості, громадські лідери, підприємці, зацікавлені у розвитку інфраструктури по туристичних маршрутах, голови сільських рад зазначених сіл, народні умільці.

Презентаційні промотури туристичних маршрутів «Магія Волинської казки»,  релігійного, культурно-дозвіллєвого і фіто-маршруту було проведено у червні-липні нинішнього року і, як зазначили їх організатори, перші спроби розвитку туристичної інфраструктури виявились досить вдалими.

«Коли ми тільки починали розробляти маршрути, спрогнозувати чи виправдають вони себе було досить важко. Але сьогодні, прийнявши перших туристів, бачимо, що те, що ми пропонуємо людям дійсно цікаво. Звісно, не обійшлося й без помилок, адже турист сьогодні пішов вимогливий, однак виявили і сильні сторони наших продуктів, те, на чому потрібно акцентувати увагу. Відзначу, що економічна вигода від залучення туристів відчутна вже, і це за умови зародкового етапу інфраструктури!

Тож перспективи започаткованої діяльності очевидні, адже нам вдалося впровадити нову модель економічного розвитку сільських громад, яка, звісно, ще потребує вдосконалення, але в той же час демонструє свою ефективність. Ми показали сільським громадам як вони можуть розвиватися, а далі вже усе в їхніх руках,» - резюмувала керівник проекту Ірина Гайдучик.

Як стало відомо на прес-конференції, надалі туристичними маршрутами займатиметься Рада сільських громад, створена активістами сіл Переспа, Любче, Козин та Рудка-Козинська. Представники Ради вже поділилися планами щодо подальшої діяльності: з 1 серпня буде розпочато набір дитячих груп для відвідання маршрутів «Магія Волинської казки», тож долучатися запрошують усіх бажаючих.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.