bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Бібліотеки займуться адвокацією
01.08.2013

Фундація імені князів-благодійників Острозьких за підтримки програми «Бібліоміст», що виконується IREX коштом Фонду Біла та Мелінди Гейтс, проводить тренінги «Адвокація в бібліотеці». 

Протягом червня-липня 2013 року вже відбулися навчання керівників і працівників бібліотек у Волинській, Рівненській, Вінницькій, Хмельницькій і Тернопільській областях. В кожному з курсів взяло участь по 20-23 учасника, що переважно представляють районні бібліотечні системи.

Очікується, що за результатами навчань бібліотекарі не лише використовуватимуть інструменти адвокації та публічної діяльності в громадах. Але й організують та проведуть адвокаційні кампанії, що дозволять вдосконалити якість та збільшити кількість послуг для споживачів, на основі вдосконалення політик місцевої влади та перерозподілу бюджетних ресурсів на користь груп громадян, які користуються послугами бібліотек.

Однією з вагомих проблем, що майже одностайно прагнуть вирішити бібліотеки, є збільшення переліку платних послуг для клієнтів, здатних їх оплачувати при одночасному збільшенні кількості споживачів, які користуватимуться сервісами бібліотек безоплатно. Для виконання цього прагнення бібліотекарям доведеться добитися внесення змін у відповідну Постанову Кабінету Міністрів, який кількома роками раніше суворо обмежив кількість платних послуг, що їх надавали бібліотеки.

До жовтня 2013 року Фундація Острозьких проведе тренінги ще в  7 областях переважно  Західної України, а також в Києві й Одесі.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.