bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вібувся перший Всеукраїнський форум молоді
10.09.2013

4-6 вересня 2013 року за ініціативи Міністерства молоді та спорту України на базі Національного авіаційного університету відбувся перший Всеукраїнський форум молоді.

Це перший масштабний український захід, участь в якому приймала молодь з усіх регіонів країни та на якому були порушені питання соціально-економічного становища молоді в Україні. Організатори в першу чергу ставили собі за мету встановити діалог молоді з органами державної влади.

В рамках форуму протягом трьох днів учасники мали можливість долучитися до роботи секцій різного спрямування, де обговорювалися найактуальніші проблеми молоді.

Секцію під назвою «Громадянське суспільство молодь будує сьогодні» було запропоновано очолити та вести Голові Фундації молодих лідерів України, адвокату – Хорольському Роману Миколайовичу.

За його словами, учасники секції, на відміну від політиків, не мали розрізнених думок щодо питань громадянського суспільства, правової держави, а особливо місця молоді в даних процесах. Абсолютно всі учасники секції прийняли активну участь в її роботі, проявивши при цьому свою високу фахову підготовку.

Також приємно, що до роботи секції та спілкування з представниками підростаючого покоління долучився заслужений юрист України, професор, ректор Київського університету права НАН України Бошицький Юрій Ладиславович. Він поділився своїм досвідом та дав дієві поради та настанови молодим правникам.

Учасники секції підкреслили, що становлення демократичної правової держави, безумовне дотримання та ефективне забезпечення визнаних міжнародною спільнотою стандартів прав людини, домінування права в усіх сферах суспільного життя потребує підвищення правосвідомості та правової культури як молоді так і суспільства в цілому.

Правова освіта — це структурний компонент освіти в Україні, процес набуття правових знань, навичок та вмінь, формування поваги до права, закону, прав та свобод людини, відповідних правових орієнтацій та оцінок, правових поведінкових установок та мотивів правомірної поведінки тощо.

Якісна правова освіта – це перший крок до становлення громадянського суспільства.

Саме через це учасники секції закцентували свої пропозиції Президента та Кабінету Міністрів України стосовно вдосконалення зазначеного виду освіти. Зокрема, пропозиції становили питань:

- забезпечення оновлення з урахуванням сучасних вимог та видання типових програм правового навчання молоді;

- забезпечення оновлення з урахуванням сучасних вимог викладачів правових дисциплін для загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів;

- вирішення питання щодо збільшення годин обов’язкового викладання основ правознавства у загальноосвітніх навчальних закладах починаючи з 9 класу;

- забезпечення оновлення з урахуванням сучасних вимог методик і видання методичних посібників із викладання основ правознавства в 9-12 класах загальноосвітніх навчальних закладів, а також видання навчальних підручників з основ правознавства;

- виконання “Національної програми правової освіти населення”, яка затверджена Указом Президента України від 18 жовтня 2001 р. № 992/2001;

- інше.

Окрім зазначеного Р.Хорольський зауважив, що перші кроки діалогу влади та молоді започатковано і тепер головне, щоб влада все ж почула думки та пропозиції, які учасники форуму напрацювали.

Контакти

  • https://www.facebook.com/groups/172894712814257/ або 0636144190

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.