bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Швейцарці допомагають Богородчанському району впроваджувати енергозберігаючі проекти
13.09.2013

За останні роки підвищення ефективності енерговикористання, реалізації політики енергозбереження, створення й удосконалення енергоринку стали актуальними темами, що звучать з вуст громадськості та влади. 

 Якщо власники житлових будинків, приватні підприємці з метою економії власних коштів, звертають увагу на енергозбереження, то для бюджетної сфери енергозбереження залишається досить актуальним. Це в першу чергу пов’язано з відсутністю достатніх коштів на ці заходи, а наявні кошти спрямовуються на заробітну плату та оплату енергоносіїв.

З такою проблемою зіткнулися й заклади охорони здоров’я Богородчанського району. Сільські амбулаторії та ФАПи є первинними закладами до яких звертаються місцеві жителі. Тому в цих закладах повинні бути створенні всі умови для перебування пацієнтів та медичних працівників. Водночас сільські заклади охорони здоров’я потребують значних коштів на проведення заходів з енергозбереження: замінну старих дерев’яних вікон, встановлення сучасних енергозберігаючих котлів та проведення теплоізоляції стін.  

З метою часткового вирішення даних проблем, у травні місяці поточного року Молодіжна громадсько-екологічна організація «Наш дім – Манява» розпочала на території Богородчанського району реалізацію проекту «Впровадження енергозберігаючих заходів у сільських закладах охорони здоров’я» за фінансової підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні. Реалізація проекту сприятиме сталому використанню енергоресурсів; сприятиме підвищенню рівня життя, сталому економічному розвитку та зменшенню викидів парникових газів.

Партнерами у реалізації проекту є: Богородчанська районна державна адміністрація, Богородчанська центральна районна лікарня, Солотвинська районна лікарня та 24 територіальні громади. Вони не тільки стали учасники проекту, але й фінансово долучилися до його реалізації.

Протягом 6 місяців заплановано реалізувати наступні заходи для досягнення основної мети проекту:
1) встановлення 248 енергозберігаючих вікон у:
- 8 амбулаторіях сіл: Горохолино, Дзвиняч, Манява, Пороги, Саджава, Росільна, Іваниківка та Старі Богородчани,;
- 15 ФАПах сіл: Бабче, Богрівка, Горохолино Ліс, Грабівці, Космач, Кричка, Лесівка, Луквиця, Маркова, Монастирчани, Похівка, Раковець, Скобичівка, Стара Гута, Хмелівка;
- Солотвинській районній лікарні;
2) проведення семінарів навчання для головних лікарів сільських закладів охорони здоров’я щодо написання проектів та програм на отримання грантової допомоги;
3) здійснення моніторингу виконання програми «Енергозбереження в закладах охорони здоров’я району на 2013 – 2017 роки».

Основна мета проекту «Впровадження енергозберігаючих заходів у сільських закладах охорони здоров’я» полягає не тільки у впровадженні енергозберігаючих заходів в сільських закладах охорони здоров’я, але є поштовхом місцевим громадам долучитися до реалізації міжнародних проектів, брати активну участь у вирішенні місцевих територіальних проблем.

Дізнатися більше про проект можна за адресою
село Манява, вул.. Незалежності, 26, офіс 4
Богородчанський район, Івано-Франківська область
тел. (03471) 68 082, тел./факс (03471) 68 544
 e-mail: [email protected]
www.manyava.ucoz.ua
для контактів: Скиданюк Микола Михайлович

Контакти

  • село Манява
  • вул.. Незалежності
  •  26
  • офіс 4 Богородчанський район
  • Івано-Франківська область тел. (03471) 68 082
  • тел./факс (03471) 68 544

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.