bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Донецькі екологи разом із обласною адміністрацією забезпечать доступність генпланів
20.09.2013

За ініціативи ГО «Донецький екологічний рух» Управління містобудування та архітектури Донецької обласної державної адміністрації  у першій половині вересня провело нараду  присвячену проблемам забезпечення доступності генпланів для громадян. 

У заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування, проектних інститутів, що розробляють генплани, громадські активісти.

Приводом для наради стало звернення донецьких екологів до обласної влади, в якому вони звернули увагу на той факт, що жителі Донецької області протиправно позбавлені доступу до генпланів своїх міст  та закликали посадовців докласти зусилля для вирішення проблеми.

У ході наради були озвучені проблеми, що перешкоджають забезпеченню доступності містобудівної документації. Це і відсутність або застарілість містобудівної документації, і небажання місцевих органів влади та проектних інститутів переглядати гриф «ДСК» на документах, і необхідність у додаткових коштах для приведення генпланів у відповідність до вимог чинного законодавства.

«За підсумками наради було вирішено створити робочу групу за участю представників управління архітектури ДонОДА, проектних інститутів, окремих органів місцевого самоврядування, НУО. Метою такої групи буде підготовка змін до переліків інформації з обмеженим доступом як на рівні області, так і на рівні окремих населених пунктів, ініціювання практичних процедур та створення методичних рекомендацій з відкриття доступу до генпланів, лобіювання створення генпланів у разі їх відсутності…», -  розповідає  про результати наради представник ГО «Донецький екологічний рух» Сергій Денісенко.

Нагадаємо, що з липня 2012 по березень 2013 рр. громадське об’єднання «Донецький екологічний рух» спільно із Східноукраїнським центром громадських ініціативвивчало доступністьдля громадян містобудівної документації. Дослідження охопило всі 52 міста Донецької області. Моніторинг проводився шляхом надсилання до кожної з міських рад інформаційних запитів із проханням надати для ознайомлення генплан, а також візитів до вибраних міських рад. З відповідями міських рад усіх областей України та всіх міст Донеччини можна ознайомитися на сайті http://cityplan.in.ua/.

* * *

Моніторинг доступності генпланів міст Донецької області проводився у рамках проекту «Через доступ до генпланів – до містобудування без корупції: мережа громадянської дії»за підтримки Програми «Верховенство права»Міжнародного Фонду Відродження, який реалізується Східноукраїнським центром громадських ініціативразом із регіональними партнерами

Контакти

  • Ксенія Лешукова
  • Східноукраїнський центр громадськихініціатив
  •  http://totalaction.org.ua
  • / https://www.facebook.com/totalaction.org.ua
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.