bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Волині створено першу в Україні обласну раду голів ОСББ
27.09.2013

26 вересня 2013 року, у Волинській обласній державній адміністрації відбувся загальнообласний з’їзд голів ОСББ, під час якого одноголосно було прийнято рішення про створення Обласної ради голів ОСББ. Головою новоствореного органу обрали Петра Лавринюка – Президента Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив.

«За час свого існування рад голів ОСББ міста Луцька виправдала свою ефективність. На сьогоднішній день нам вдалося налагодити хорошу систему комунікації між об’єднаннями Луцька, залучати серйозні кошти, в тому числі й пільгове кредитування, а також заручитися підтримкою влади. Створення обласної ради ОСББ – це наступний крок, який дозволить стимулювати і підтримувати розвиток ОСББ і в районах Волинської області та отримати сприяння від держави,» - сказав «новоспечений» голова Обласної ради голів ОСББ – Петро Лавринюк.

Обласна рада голів ОСББ на Волині – перша в Україні і, за словами першого заступника облдержадміністрації, Олександра Башкаленка, створення такого органу саме на часі, адже в області налічується 420 активно діючих ОСББ, які охоплюють п’яту частину загального житлового фонду. Тож консолідація ОСББ сприятиме процесу системного розвитку об’єднань та вирішенню багатьох проблемних питань, а Обласна рада голів ОСББ буде ефективним лобістом інтересів ОСББ.

Ініціативу позитивно оцінили і у департаменті стратегії реформування та розвитку ЖКГ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Національної ради. Наталя Олійник, директор цього департаменту, відзначила успіхи Волині у сфері розвитку ОСББ і той факт, що сьогодні на діяльність Волинських ОСББ орієнтуються у всій Україні. Вона також висловила надію, що приклад Волинської ради голів ОСББ будуть переймати у інших регіонах, що дасть новий поштовх для створення сприятливих для функціонування ОСББ умов, в тому числі, й покращення нормативно-правової бази на державному рівні.

Розглянули також питання підготовки кваліфікованих фахівців для управління будинками. Готовність допомагати у цьому процесі виявив Волинський обласний центр зайнятості. «ОСББ – це потенційно великий сегмент ринку праці, який передбачає і часткову, і постійну зайнятість. Тому зі своєї сторони ми зацікавлені у розвитку ОСББ і відкриті для співпраці. Так, ОСББ як роботодавець може отримувати відшкодування єдиного соціального внеску за створення нових робочих місць, а для працівників ОСББ на базі районних центрів зайнятості буде проведено бліц-навчання з підвищення кваліфікації. Голови ОСББ мають можливість скористатися ваучером для професійної підготовки та перепідготовки на базі ПТУ та ВНЗ Волинської області,» - повідомила Раїса Кучмук, директор обласного центру зайнятості.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.