bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Петро Захарченко: «Громадська експертиза - один із дієвих механізмів контролю за діяльністю влади»
25.11.2013

Під час конференції "Майбутнє місцевого врядування в Україні" ГУРТ запитав Петра Захарченка, начальника управління з питань внутрішньої політики Київської обласної державної адміністрації про співпрацю влади і громадських організацій у контексті реалізації стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства.

"Дуже позитивним є факт, що в Україні є такий системоутворюючий документ. Адже  ця стратегія прописує цілі, завдання і механізми співпраці влади і громадських організацій, вдосконалення нормативної бази з питань громадських організацій та адаптацію кращих практик, які проводять громадські організації у співпраці з владою"; - вважає Петро Захарченко

"На Київщині збільшилась спроможність громадських організацій вирішувати питання як регіонального, так і місцевого значенння. Однією з таких форм є співпраця влади і громадських організацій через різноманітні програми і проекти"; - переконаний пан Петро.

"У цій співпраці велике значення має процес комунікації, як наприклад конференція "Майбутнє місцевого врядування в Україні", організована ГУРТом та обмін і використання позитивного досвіду громадських організацій".

"Сьогодні дуже багато громадських організацій мають напрацювання в певній галузі. Це може стосуватись соціального захисту, планування, екології, підтримки вразлих груп населення. Обласна влада зараз сприяє  тому, щоб на Київщині сформувалось експертне фахове середовище громадських організацій, адже це ще один позитивний аргумент на користь розвитку громадянського суспільства".

"Одним із дієвих механізмів контролю за діяльністю влади є громадська експертиза. Хоча сама процедура складна, але багато громадських організацій працюють над її удосконаленням".

 

Спілкувалась: Ярина Почтаренко 
Відео: Віталій Ніщименко

 

Контакти

  • https://gurt.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.