bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Більше 30 соціальних ініціатив для своїх громад готують активісти Західної України
16.03.2015

Проект «Енергія Євромайдану - в малі громади» для активістів Західної України розпочався! 14 березня відбулося відкриття проекту та перша навчальна сесія.Проект втілює ГО «ЦеГрІн» у партнерстві з ГО «Яскраве життя». 

Більше 30 учасників програми паралельно працювали у трьох малих групах. Під час першої сесії активісти дізналися базові речі, необхідні для втілення соціальних ініціатив. Зокрема, мова йшла про створення та особливості роботи громадської організації, популяризацію соціальних ініціатив серед мешканців, залучення прихильників та співпрацю зі ЗМІ, а також про вивчення потреб громади через практичні соціологічні інструменти. Тренери Віталій Загайний, Наталя Міхнова та Мар’яна Малачівська-Данчак, розповідаючи про важливі інструменти ­створення та реалізації проектів, робили акцент на особливостях малих міст та сіл.

Учасники програми задавали багато запитань, уточнювали деталі, висловлювали свої думки. Програма тривала 8 годин, адже питань було дуже багато. Також під час першої сесії активісти презенту­­вали свої ідеї, з якими працюватимуть під час програми. Нагадаємо, учасники програми «Енергія Євромайдану – в малі громади» пройдуть 2 практичні  навчальні сесії, а  між навчаннями вони опрацьовуватимуть свої ідеї і викладатимуть їх у формі міні-проектів, кращі з яких будуть підтримані у формі мікро-грантів.

«Активні люди з сіл і містечок реально хочуть щось змінювати. Це щире бажання робити щось корисне! Було представлено багато цікавих ідей. Попереду ще кілька тижнів роботи! Якщо хтось захоче допомогти активним людям з сіл та містечок Західної України втілити суспільні ідеї – зголошуйтеся! Запросимо на презентацію проектів, виберете собі цікаві і підтримаєте їх чим зможете», – розповіла керівник проекту Наталя Міхнова.

«Цей проект є дієвим способом допомоги активним людям з малих міст. Активісти, що беруться за вирушення локальних питань у себе на місцях зіштовхуються з багатьма типовими проблемами роботи громадської організації чи ініціативи. Проект створює можливість цим людям стати сильнішими у громадському житті», - зазначив голова Центру громадянських ініціатив Віталій Загайний.

Наступного разу активісти зустрінуться за 2 тижні.

 Довідка

 Мета проекту “Енергія Євромайнану в малі громади” - передати професійні знання та навики для втілення змін у громадах активістам із малих населених пунктів Західної України та з допомогою експертів і менторів  підготувати мікро-проекти для реалізації у цих місцевостях. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.