bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Національні консультації до Міжнародного дня волонтера в Краматорську: медіа-звіт
16.12.2015

У Міжнародний день волонтера, 5 грудня 2015 року, одночасно із ще 10 обласними центрами України в Краматорську відбулися Національні консультації «Як інститути громадянського суспільства України можуть підтримати впровадження Цілей сталого розвитку?». Ініціаторами заходу виступили Представництво ООН в Україні, Волонтери ООН та Ресурсний центр ГУРТ.

Регіональний співорганізатор – громадська організація «SOS Краматорськ». Загалом до національних консультацій у Краматорську долучилося понад 35 представників громадських та волонтерських організацій Донецької області. Відкриваючи захід, радник міністра соціальної політики України Олександр Ворошков підкреслив, що діяльність волонтерів в Україні – унікальна подія для світового досвіду: «Ми живемо , працюємо , захищаємо нашу країну, намагаємося її звільнити й допомогти тим, хто не зі своєї вини опинився в складній життєвій ситуації».

Від Донецької обласної військово-цивільної адміністрації почесні грамоти волонтерам вручив директор Департаменту з питань внутрішньої політики Олександр Меланченко. Він пообіцяв, що з боку влади волонтерському руху надаватиметься будь-яка потрібна допомога. «Держава розуміє, що весь основний тягар роботи сьогодні ліг на ваші плечі. Кожен робив у міру своїх можливостей. Але в цілому вийшла величезна робота – це стосується як допомоги внутрішньо переміщеним особам, так і армії», – зазначив Олександр Меланченко.

Після вітальних слів учасники перейшли до обговорення ролі громадянського суспільства України в націоналізації, реалізації та моніторингу Цілей сталого розвитку, що відбувалося в форматі світового кафе.

У підсумку учасники національних консультацій пріоритетними визначили наступні із запропонованих ООН цілей: Ціль №4 Забезпечення всеохоплюючої та якісної загальної освіти та заохочення до навчання упродовж життя усіх категорій населення (три групи); Ціль №8 Сприяти всезагальному та сталому економічному розвиткові, зайнятості населення та запровадженню гідних умов праці для усіх верств населення (три групи); Ціль №11 Сприяння інтегрованості, безпеці, пристосовуваності до змінюваних умов та сталості міст (дві групи); Ціль № 16 Сприяння розбудові справедливих, мирних та відкритих спільнот; Ціль №3 Забезпечення здорового  способу життя та сприяння благополуччю населення усіх вікових категорій; Ціль №7 Забезпечення доступу кожного до прийнятного за ціною, безперебійного, сталого та сучасного енергопостачання; Ціль №9 Побудова стійкої інфраструктури та сприяння сталому розвиткові індустріалізації та впровадженню інновацій.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.