bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартує національний інформаційний проект «Захистимо дитинство»
30.09.2008

1 жовтня Міжнародний благодійний фонд „Фонд Олександра Фельдмана” розпочинає національний інформаційний проект «Захистимо дитинство», завдання якого — допомога дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування,  знайти родину.

В рамках проекту на «5 каналі»  будуть показані історії дітей, які залишились без піклування батьків, перебувають в інтернатних закладах і мріють про сім’ю.

В проекті візьмуть участь діти різних вікових категорій,  але ж акцент буде зроблено на дітях віком від 10 до 18 років — найбільш складну щодо національного усиновлення та створення прийомних родин категорію дітей.

В першій частині інформаційної кампанії до проекту будуть залучені діти із інтернатних закладів Харківської області. В подальшому планується охопити інтернатні заклади  інших областей України. В кінці кожного ролику буде вказано телефон служби у справах дітей Харківської обласної держадміністрації, де  можна отримати інформацію щодо конкретної дитини.

Інформаційні ролики транслюватимуться щоденно, термін дії проекту є необмеженим. Історії про дітей також будуть розміщені на інтернет-сайті МБФ «Фонд Олександра Фельдмана» (www.feldmanfund.org). Планується, що до проекту долучаться також і інші загальноукраїнські та регіональні засоби масової інформації.

 Мета — щоб кожна дитина в Україні, позбавлена батьківського піклування, знайшла родину, а застаріла  інтернатна система виховання дітей-сиріт припинила своє існування. МБФ «Фонд Олександра Фельдмана»  підтримує програму реформування інтернатних закладів в Україні та реалізує власну програму захисту прав  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на сімейне виховання.

Інформаційний проект «Захистимо дитинство» здійснюється у співпраці з Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту та за підтримки Міністра Юрія Павленка.

Довідково: На сьогоднішній день в Харківській області мешкають 5700 дітей,  позбавлених батьківського піклування, 2000 з яких можуть бути влаштовані у родину. Загалом в Україні більш 100 000 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із них 35 000 можуть бути влаштовані у родини.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.