bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Місяць української культури-2008
14.10.2008

Протягом жовтня в салонах будуть проводитися зустрічі з відомими метрами сучасної літератури, музикантами, художниками, виконавцями та ін., тобто особами, які роблять вагомий внесок у розвиток та становлення української культури. Згідно опитувань, які проводились на замовлення компанії empik, значна частина українців не вважає себе культурною нацією.

Для переважної більшості респондентів культура є чимось винятковим, вимагає спеціальних приготувань, асоціюється переважно з визначними датами або подіями. Для них не існує такого поняття як «культура повсякденного життя» або «особиста» культура.

Більше того, поєднання культури з щоденними чинностями для цих людей є чимось штучним та незрозумілим. Учасники опитування називали прізвища українських класиків, проте не могли назвати жодної установи чи особистості, які могли би бути для них авторитетним провідником у світі літератури, музики, фільмів, культурних подій тощо.

Для українців сучасні митці не є лідерами у числі моральних авторитетів, тобто не є провідниками нації, з якими рахується і яких поважає народ. З метою змінити таке відношення до культури в Україні було заплановано ряд заходів, спрямованих на популяризацію сучасної національної культури та її розвиток у майбутньому.

Протягом місяця відвідувачі матимуть змогу особисто поспілкуватися з такими видатними авторами як Оксана Забужко, Лариса Денисенко, Ірен Роздобудьмо, Андрій Курков. Всі вони різні за суспільними поглядами, віком, пишуть у різних жанрах, але їх об’єднує спільне прагнення підносити культурну самосвідомість нашого суспільства.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.