bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Результати опитування: половина менеджерів в українських ОГС отримує зарплату нижче середньої
03.09.2018

У рамках тематичного місяця «Кадри вирішують все», із 23 липня по 1 вересня 2018 року на ГУРТі тривало міні-опитування щодо рівня зарплати, яку отримують менеджери середньої ланки в українських організаціях громадянського суспільства. До опитування долучилося 1 217 зареєстрованих користувачів порталу. Із результатами ви можете ознайомитися нижче.

У підсумку 52% респондентів (637 опитаних) відзначили, що з їхнього досвіду менеджер середньої ланки отримує зарплату менше 5 000 грн (16%, або 197 респондентів) або від 5 000 до 10 000 грн (36%, або 440 респондентів). Нагадаємо, за даними Державної служби статистики України, середня заробітна плата в Україні у липні 2018 року становила 9 170 грн.

Наталія Бордун, керівниця Інституту лідерства та управління Українського католицького університету, м. Львів:

- Зарплатня працівників громадських організацій зазвичай нижча, ніж у прибуткових організаціях за подібні компетенції. Здебільшого саме тому хороші фахівці з неприбуткового сектору переходять у бізнес. Безперечно, неправильно платити мало за те, що на ринку коштує набагато більше. Але й зарплата не має бути основним мотивом у виборі роботи в громадському секторі.

Я десь посередині в цій дискусії. Дякую команді ГУРТа, що підняли це питання. Щонайменше ми, працюючи в неприбуткових організаціях, маємо розуміти цінність та ціну власної праці і з гідністю про це говорити, зокрема і в бізнес середовищі. 

Анатолій Бойко, голова Одеської обласної організації «Комітет виборців України», м. Одеса:

 - У цій темі більше запитань, ніж відповідей. У різних неурядових організацій і донорів є власне бачення та підходи. Проекти можуть мати різний рівень часозатратності менеджерів. Також варто враховувати, що в різних регіонах різний середній рівень заробітної плати.

Разом із тим, результати дослідження, на мою думку, достатньо точно відображають тенденції, які є сьогодні в українському НУО-середовищі, принаймні на регіональному рівні. Я сподіваюся, що це опитування стане початком гарної фахової дискусії і виходу на певні стандарти.

Ірина Фоменко, голова правління ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова», м. Харків:

- Українські ОГС дуже різняться за масштабами, розміром бюджету та рівнем заробітної платні. Важливо також враховувати регіон, в якому працює ОГС, – зазвичай коливання зарплати в громадському та комерційному секторах прямо пропорційні. З мого особистого досвіду, результати опитування відповідають реальній ситуації. Але для отримання релевантнішої інформації було б цікаво проаналізувати характеристики опитуваних – напрям діяльності організації, розмір міста, в якому працює, тощо.

Вимоги до професійного рівня ОГС, до нашого організаційного розвитку зростають щодня. Відповідно зростають вимоги до працівників – щоб залучити в команду на тривалий час дійсно професіонала, потрібно мати можливість запропонувати йому гідну зарплатню. Принаймні не нижчу, ніж він отримує в бізнесі, наприклад. Багато хто з міжнародних донорських організацій враховує цей факт. Тому я маю надію, що рівень професіоналізму ОГС в Україні зростатиме із року в рік.

Із інформацією щодо розподілу зареєстрованих користувачів порталу ГУРТ можна ознайомитися за посиланням.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.