bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Представники НУО та бізнесу отримають сертифікати за програмою «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес»
20.06.2019

Упродовж 2-8 червня 2019 року Міжнародна організація праці та Ресурсний центр ГУРТ провели тренінг для тренерів із числа представників неурядових організацій і бізнес-структур за програмою «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес».

Тренінг для представників НУО та бізнесу став одним із компонентів проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», що здійснюється Міжнародною організацією праці за фінансування уряду Данії та націлений на забезпечення кращої відповідності між системами формування навичок і потребами ринку праці.

У квітні 2019 року МОП та ГУРТ уже провели тренінг для тренерів із числа викладачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які розпочали успішно впроваджувати набуті знання і навички в своїх навчальних закладах. Вже майже 300 випускників ЗП(ПТ)О пройшли навчання із започаткування власної справи.

«Розпочни та вдосконалюй свій бізнес» – найбільша тренінгова програма у світі, яка створила понад 2 000 000 робочих місць у понад 180 країнах світу. В Україні ми розглядаємо середнє та дрібне підприємництво як інструмент створення гідних робочих місць, а не лише як розвиток самозайнятості. Один із ключових напрямів роботи в рамках проекту – створення місцевих партнерств зайнятості, які сприяють діалогу між роботодавцями, навчальними закладами освіти, органами центральної та місцевої виконавчої влади, службами зайнятості та неурядовими організаціями, що є надавачами освітніх послуг», – прокоментувала національна координаторка проекту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок для створення робочих місць в Україні» Тетяна Міненко.

Представники неурядових організацій і бізнес-структур, які успішно пройдуть навчання, будуть залучені до проведення тренінгів для майбутніх підприємців і відкриють для себе нову сторінку професійної діяльності у ролі бізнес-тренера.

«Для мене тренінг важливий, оскільки моя організація займається розвитком підприємництва в Чернігівській області. Значну увагу приділяємо роботі з особами, котрі лише планують розпочати власну справу, а в найближчих планах створення бізнес-інкубатора або акселератора. Мені дуже потрібні знання із навчання підприємництву, тому виділив увесь тиждень, щоб ознайомитися з методикою для подальшого її впровадження у Чернігівській області. МОП розробила успішну тренінгову програму, яка працює в багатьох країнах світу», зазначив директор Агенції регіонального розвитку Чернігівської області Сергій Хоботня.

Як представники засвоїли нові знання та методики, майстер-тренери перевірять під час моніторингу. Учасники, котрі успішно проведуть пілотні тренінги, отримають сертифікати тренерів Міжнародної організації праці за програмами «Генеруй бізнес-ідею» та «Розпочни свій бізнес».

«Я працюю як тренерка і зацікавлена у розширенні спектру своїх послуг. Крім того, моя організація займається освітою дорослих і підтримкою молоді. Вважаю, що дрібне та середнє підприємництво є запорукою розвитку громади. Ми спостерігаємо зростання популярності тренінгів із підприємництва і велику кількість бажаючих започаткувати власну справу. Однак не завжди підприємець-початківець знає, куди рухатися. Тоді в нагоді стає навчання за програмами Міжнародної організації праці. Такі програми допомагають отримати чітку та структуровану модель, як розпочати свій бізнес та знайти унікальну ідею для впровадження», – розповіла голова організації «Інститут громадських ініціатив Вінниччини» Ольга Маліхатко.

Досвідчені майстер-тренери Азад Рахімов та Айсулу Мейманканова, використовуючи сучасні методики навчання, поділилися знаннями та досвідом, що стануть у нагоді майбутнім тренерам у їхніх роботі з потенційними підприємцями.

«Я ігротехнік, і з командою ми часто проводимо ігри для бізнесу. Але мені бракувало навичок у сфері навчання підприємництву. Тому задоволена, що потрапила одразу на тренінг такого рівня. Найбільше сподобалася ділова гра, оскільки побачила, як вона трансформує бачення людей і максимально наближує учасників до реалій підприємницької діяльності, навчає обліковувати витрати», розповіла менеджерка освітніх проектів Центру сприяння бізнесу та ігротехнік школи управління «Єдність» Катерина Гладкевич.

Найближчим часом учасники програми проводитимуть власні тренінги із навчання підприємництву за програмою «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес» у громадах.

Проект «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» здійснюється Міжнародною організацією праці за фінансування уряду Данії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.