bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадський моніторинг літнього оздоровлення
02.09.2008

Протягом усього цього року на Кіровоградщині проводиться громадський моніторинг за організацією в області літнього оздоровлення. Під прискіпливе око громадських спостерігачів потрапили місто Кіровоград та ще 17 районів Кіровоградщини. Громадський моніторинг діяльності обласного управління у справах сім'ї, молоді та спорту передбачає проведення незалежного спостереження за всім процесом оздоровлення - від придбання оздоровчих послуг і до оцінювання результатів оздоровчої кампанії.

Нагадаємо, що здійснення моніторингу проводиться силами Творчого об'єднання „Технології оптимального розвитку особистості" (ТО „ТОРО"). А оскільки фахівці ТО «ТОРО» самі не змогли охопити своїм впливом усю область, на допомогу їм прийшли активісти з місцевих громад, що представляють 17 районів Кіровоградщини. Усі вони пройшли підготовку в Школі громадського моніторингу, організованій ТО «ТОРО» і ось уже три місяці здійснюють громадське спостереження.

І хоча моніторингова кампанія ще триває, вже зараз можна стверджувати, що цьогорічне оздоровлення на Кіровоградщині виявилося організованим краще, порівняно із попередніми роками. Зокрема профільними владними структурами було враховано більшість рекомендацій громадських спостерігачів, а також залучено до організації оздоровлення громадські організації.

Для того, аби напрацювання громадських спостерігачів  не забулися при організації наступних оздоровчих кампаній, ТО «ТОРО» в партнерстві з обласним управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту вирішило виступити з ініціативою по внесенню відповідних змін до Обласної програми оздоровлення і відпочинку дітей, молоді та сімей з дітьми Кіровоградської області на 2007-2013 роки. Ухвалити їх повинна Кіровоградська обласна рада.

Робота громадських спостерігачів відбувається в рамках проекту „Здорова влада - здорові ми!", що здійснюється в рамках проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна" за підтримки уряду України у програмі співробітництва із Корпорацією "Виклики тисячоліття (MCC - Millennium Challenge Corporation), компанією Менеджмент Системс Інтернешнл (MSI), Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.