bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Компанія ASUS підтримала творчий конкурс з ВІЛ, оголошений ПРООН
12.11.2008

12 листопада, Київ, Україна. В рамках інформаційної кампанії «ТИ можеш зупинити СНІД!», організованої проектом «Врядування з питань ВІЛ/СНІДу» Програма розвитку ООН знайшла рівноправного партнера, компанію ASUS, яка надасть призи переможцям творчого конкурсу, що наразі триває у п’ятьох регіонах України

За темпами поширення епідемії ВІЛ/СНІДу Україна посідає перше місце в Європі. Майже 90% ВІЛ-інфікованих громадян України становлять особи молодого, репродуктивного та працездатного віку – 15–49 років.

Саме з метою запобігання цій небезпечній хворобі та її профілактики розпочалася масштабна інформаційна кампанія серед молоді Харківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської областей та АР Крим. Частиною кампанії є проведення творчого конкурсу, метою якого є підвищення рівня особистої відповідальності у відповіді на епідемію. Конкурс розрахований на якнайширше охоплення молодіжної аудиторії: від професіоналів-журналістів, до творчих людей, які вміють передавати свої емоції у творах, плакатах та фотографіях.

Організатори конкурсу звернулись до компанії ASUS, яка є визнаним виробником недорогих, але якісних комп’ютерів, за порадою щодо вибору призів переможцям, адже для сучасної молодої людини ноутбук є корисним помічником у щоденному житті. Вибір був більш ніж вдалим – компанія запропонувала стати партнером творчого конкурсу, оскільки бізнес не може стояти осторонь соціальних проблем, які торкаються молоді.

«Ми відчуваємо свою відповідальність за привернення уваги суспільства до заходів запобігання поширенню ВІЛ/СНІДу серед молодого населення країни, оскільки саме молодь є основною аудиторією споживання нашої продукції», - зазначив пан Михайло Лукашевич, голова представництва компанії ASUS в Україні. «ВІЛ/СНІД - не проблема когось іншого, сьогоднішні реалії показують, що проблема СНІДу стосується всього населення нашої планети. Боротьба зі СНІДом - це відповідальність кожного із нас. Тільки разом ми можемо досягти змін заради майбутнього нашої держави і наших дітей», - продовжив пан Михайло Лукашевич. Конкурс демонструє високу активність його учасників і дає надію вірити, що епідемія піде на спад, оскільки молодь усвідомлює, що ВІЛ існує і може стати реальністю, якщо безвідповідально ставитись до свого здоров’я.

За словами однієї із авторки, яка надіслала роботу на конкурс, журналістки Ірини Павлової з м. Херсона, «ВІЛ може стати каменем, який потягне на дно…, а іноді стане крилами, завдяки яким людина може піднятися вгору. Яку роль врешті відіграє ВІЛ у житті, залежить тільки від нас».

Нагадаємо, що інформаційна кампанія «ТИ можеш зупинити СНІД!» розпочалась1 жовтня 2008 року у п’ятьох регіонах України, в яких епідемія ВІЛ/СНІДу має найвищі в країні показники: Харківській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській областях та АР Крим. Компанія розрахована на широку аудиторію, в першу чергу молодь і має на меті зниження рівня розповсюдження ВІЛ.

З боку держави партнерами кампанії виступають Міністерство України у справах сім’ї та молоді, Державні соціальні служби для сім’ї, дітей та молоді та спорту. Фінансову підтримку забезпечує Шведське агентство з міжнародного розвитку та співробітництва (SIDA).

Програма розвитку ООН (ПРООН) є глобальною мережею ООН в галузі розвитку, яка виступає за позитивні зміни та надає країнам доступ до джерел знань, досвіду та ресурсів задля допомоги людям в усьому світі будувати краще життя.

ASUS – одна з компаній-лідерів цифрової ери. В 2007 році товарооббіг компанії, яка нараховує більше 8 тисяч співробітників і першокласних розробників по всьому світу, склав 6,9 мільярдів доларів США. ASUSTeK вже 11 років входить до списку найбільш успішних IT-компаній InfoTech 100, що публікується щотижневиком BusinessWeek, а, також, завдяки бездоганній якості своєї продукції, займає перше місце серед тайванських компаній, згідно з дослідженням Wall Street Journal.

Оксана Скиталінська, менеджер зі зв’язків із громадськістю проекту «Врядування з питань ВІЛ/СНІДу»: [email protected] або +38(044) 499 11 74

Контакти

  • Оксана Скиталінська
  • Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні
  • [email protected]
  • 044 499 11 74
  • http://www.undp.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.