bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стан цифрової нерівності: погляди громадянського суспільства на перешкоди прогресу в цифровому світі
30.01.2023

У серпні 2022 року Ресурсний центр ГУРТ запрошував представників ОГС України до участі в глобальному опитуванні щодо стану цифрової рівності. Україна виявилася другою за активністю серед країн-учасниць, а кількість відповідей українською мовою посіла почесне місце серед впливових мов світу. Хочемо подякувати всім учасникам опитування та поділитися результатами дослідження. 

Connect Humanity опублікував звіт про цифрові бар’єри, з якими стикаються організації громадянського суспільства та спільноти, яким вони служать. Базуючись на відповідях понад 7500 учасників громадянського суспільства в 136 країнах, звіт надає важливі дані з низки питань, включаючи доступ до інтернету, доступність, цифрові навички, політику та фінансування зусиль у сфері цифрової рівності. 

Доступ до інтернету є критично важливим для успіху всіх організацій громадянського суспільства. Незалежно від того, чи працюють вони з проблемами голоду чи правами людини, зміною клімату чи здоров’ям дітей, цифрова нерівність заважає всім ОГС працювати на благо своїх громад. 

*** 

Звіт «Стан цифрової нерівності» містить найбільшу в історії карту цифрових бар’єрів, з якими стикаються організації громадянського суспільства та тих, з якими стикаються громади, з якими вони працюють.   

Дані опитування було зібрано в середині 2022 року, учасники відповідали на запитання про свій досвід роботи з цифровими технологіями та досвід людей, яких вони обслуговують. 

Повідомлення звіту чітке. Сьогодні інтернет  має вирішальне значення для успіху всіх організацій громадянського суспільства.

Наприклад: 

*** 

Інтернет має бути доступним для всіх. Це один із найпотужніших інструментів, які ми маємо, щоб вивчати, заробляти, залишатися на зв’язку та формувати наш світ. Проте половині людства не вистачає доступу до інтернету, достатнього для повноцінної участі в цифровому світі. Ця цифрова нерівність позбавляє людей прав і можливостей, від охорони здоров’я та освіти до безпеки та захисту, від доступу до фінансових і державних послуг до участі в політичному житті. 

Необхідно вживати всіх можливих заходів для подолання цифрового розриву, який продовжує заважати мільярдам людей повноцінно брати участь у цифровому світі. Лише тоді, коли люди матимуть інфраструктуру, яка забезпечує швидкий доступ за прийнятною ціною, інструменти та навички для її використання, а також вміст, який відповідає їхнім потребам, ми зможемо повністю усвідомити силу інтернету. І, як і в усіх інших випадках боротьби за права, громадянське суспільство має відігравати провідну роль, щоб цифрова рівність стала реальністю. 

*** 

Опитування показало, що до досягнення цифрової рівності ще далеко, але також показало, наскільки важливою вона є для успіху громадянського суспільства та громад, з якими воно співпрацює. Дослідження змогло визначити проблему. Тепер потрібні дії. 

З повним звітом ви можете ознайомитися за посиланням

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.