bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Спогади» Любомира Гузара: оголошено передзамовлення
27.09.2023

Поява книжки саме зараз здається нам дуже важливою, адже Любомир Гузар пережив Другу світову війну, був біженцем й емігрантом, довго не міг повернутися додому — і сьогодні його досвід та переосмислення особливо актуальні для українських читачів. Це історія, що простягається крізь усе ХХ століття й сягає через океан, але залишається дуже зрозумілою, дуже українською, дуже насущною. Що й не дивно, адже Любомир Гузар говорить про речі, важливі для кожного з нас: віру, духовну силу, ідентичність, спільноту й людське місце у світі. 

Спогади предстоятеля Української греко-католицької церкви кардинала Любомира Гузара були записані на його прохання під час серії інтерв’ю в останні роки життя 2014-2016. Текст спогадів укладено на основі п’ятдесяти годин розмов; до нього додано короткі інтерв’ю з людьми, які знали кардинала, архівні фотографії, а також генеалогічне дерево від 1640 року з деталізованими біографіями найближчих рідних. Робота над книжкою тривала десять років. 

♦ Над створенням не тільки документальної й мистецької цінності, а ще й наукової та історичної, працювала команда «Порталу», а також:  

Упорядниця Lesya Kharchenko   

Наукові редактори Ярослав Грицак, Viktor Yelenskyi, Євген Чернецький 

Консультантка з біографічних питань Maria Rypan

Художниця Іванка Димид

Дизайнер і верстальник Oleg Gryshchenko

Відповідальна редакторка Acid Drinker

Літературний редактор Юрій Бедрик 

Коректорка Оксана Шалак

Керівниця видавничого проєкту Olena Khirgii

Ця книжка — пряма мова самого Любомира Гузара, його особисте звертання до читачів, а тому можливість поглянути на нього не просто як на видатного українця й важливу історичну постать, а як на живу людину з почуттям гумору, надіями і сумнівами.

Наприкінці жовтня у продажу з’явиться велика подарункова версія, а в грудні — книга стандартного формату в мʼякій обкладинці. Оформити передзамовлення можна на сайті видавництва «Портал» зі знижкою - 10%.

• Оформити передзамовлення подарункової версії 

• Оформити передзамовлення книги стандартного формату

 

Відмінність між виданнями:

_________________________________________________________________________

Щоб завжди бути в курсі найактуальніших можливостей та подій громадського сектору - приєднуйтеся до спільноти змінотворців ГУРТа в соцмережах: 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.