bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Черкащині стартує школа громадської активності
18.04.2012

Втілити в життя «нереальні» ідеї і здійснити «нездійсненні» мрії пропонує Черкаській молоді благодійна фундація «Паритет» та Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр. Наразі в Черкаській області спостерігається надзвичайно низька громадська активність молоді, особливо у районних центрах. За результатами проведеного опитування лише 5,7% молодих людей залучені до діяльності громадських організацій і тільки 1,2% є їх активними членами.

Натомість 67% молоді проводить вільний час за комп’ютерними іграми, телевізором, алкоголем, тютюном та іншими сумнівно корисними для громади зайняттями.

В найбільших молодіжних райцентрах Черкащини – містах Умані та Сміли є зареєстровані громадські організації, однак рівень громадської активності в них спостерігається надзвичайно низьким.

Причинам цього може бути неефективна робота діючих громадських активістів, що актуалізує їх потребу у навчанні. Або ж ці організації не здатні залучити молодь, яка потенційно готова до активної роботи у громадському секторі.

Тому організатори очікують, що учасниками Школи громадської активності стануть молоді ініціативні та цілеспрямовані молоді люди 14-30 років, які знають, чого хочуть від життя, займають активну позицію в суспільстві, займаються громадською діяльністю чи планують це робити в майбутньому, бажають зробити крок до змін у власному житті та житті своїх громад!

Участь у школі відкриває можливість молодим представникам Смілянської та Уманської територіальних громад розкрити свій лідерський потенціал, навчитись розробляти і реалізовувати громадські проекти, отримати інформацію та консультаційну підтримку професіоналів, втілити в життя «нереальні» ідеї і здійснити «нездійсненні» мрії, знайти однодумців для спільної роботи на благо громади, а також – зробити впевнений крок у майбутнє з подачі досвідчених тренерів-практиків, які забезпечать учасників арсеналом нових знань, вмінь та навичок.

Для участі у школі необхідно заповнити анкету до 23.59 23 квітня 2012 року. Серед охочих на конкурсних засадах буде відібрано лише по 20 найбільш вмотивованих молодих людей з Уманського та Смілянського районів Черкаської області.

В рамках проекту передбачено по два одноденні інформаційно-тренінгові зустрічі у квітні-травні 2012 року в містах Сміла та Умань та мінімум шість практичних проектів! Всі основні витрати несуть організатори, в тому числі харчування та роздаткові матеріали учасникам. Учасники самостійно оплачують проїзд з місця проживання до міст Умань чи Сміла в залежності від місця проживання учасника.

Більше про школу можна дізнатися тут.

А також у керівника проекту Сергія Слинька: [email protected], 067 473 11 52, 093 863 36 88, 066 501 19 31.

Організатори: Черкаська обласна благодійна фундація «Паритет» спільно з Черкаським обласним молодіжним ресурсним центром за підтримки Черкаського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодь Демократичного Альянсу» при фінансовій підтримці National Endowment for Democracy – NED (США) в рамках програми «Розвиток громадської ініціативи серед молоді Полтавської та Черкаської областей» організованої Кременчуцьким міським комітетом молодіжних організацій.

Контакти

  • Сергій Слинько
  • Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр, Черкаська обласна благодійна фундація ”Паритет”
  • [email protected]
  • 0472 360059
  • 0938633688
  • 0674731152
  • http://www.mrc.ck.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.