bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Табір креативності в Німеччині Werkwoche-2012
19.04.2012

До уваги молоді з Німеччини, України та Польщі будуть представлені сім творчих майстерень, у яких вони зможуть розкрити свої таланти: театр, театр танцю, фотографія, цифрова фотографія, кераміка, хор, мультиплікація. Вести майстерні будуть професійні тренери з Німеччини. Фіналом занять будуть презентації кожної з майстерень.

Загальна тема Табору креативності-2012 – «Місце Злочину».

Тиждень креативності був і залишається місцем зустрічі різних поколінь та міжнародної спільноти в неформальній атмосфері в оточені природи.

Також в програмі обміну: екскурсія до Берліну, національні вечори та веселе міжкультурне спілкування.

Робоча мова: німецька (базовий рівень знання є обов’язковим) та англійська. Для участі у деяких майстернях (театр) вільне володіння німецькою є обов’язковою умовою.

Вік учасників: 18-26 років.

Організатори забезпечують безкоштовно: харчування, проживання, участь у творчих майстернях, необхідні матеріали та обладнання, екскурсію до Берліну.

Учасники самостійно сплачують: транспортні витрати, витрати, пов’язані із отриманням візи, медичне страхування, організаційний внесок – 30 євро.

Умови участі: бажаючі взяти участь, будь-ласка, до 6 травня 2012 року включно заповніть он-лайн анкету. Оскільки кількість місць обмежена, відбір учасників буде відбуватись на конкурсній основі.

Організатори: Jugendhilfe und Sozialarbeit e.V. (Німеччина, м. Фюрстенвальде).

Партнери з України: СМГО «Центр Європейської Ініціатив».

За детальною інформацією звертайтесь: Центр європейських ініціатив, www.eu.sumy.ua[email protected].

Опис майстерень:

ТЕАТР: учасникам буде запропоновано познайомитися і самим взяти участь в зовсім ще новому типі театру – Objekttheater, в якому різні предмети у виставі набирають певного значення, символічності; руйнуються звичні відносини між актором і предметом, останній в процесі підготовки до вистави та самої вистави відіграє таку ж важливу роль як і сам актор. Як Шерлок Холмс використовував свою лупу, так ми на заняттях будемо використовувати різноманітні рольові ігри (такі як «Лотерея об’єктів», «Живий натюрморт» тощо) для того, щоб пізнавати речі, і створити з їх допомогою неперевершену виставу.

ТЕАТР ТАНЦЮ: Міміка – це найголовніша частина невербальної комунікації. Відраза, острах, гнів, зневага, щастя, подив – всі ці емоції немов би «написані у нас на обличчі». Перший контакт між людьми відбувається коли ви дивитеся в очі, обличчя іншій людині. Тому цього року настав час в рамках театру танців попрацювати саме над цією темою – темою емоцій та обличчя. Для занять вам потрібен буде зручний одяг для тренувань, та простий одяг сірого, білого та чорного кольорів, а також будь-які предмети (маски, дзеркала, косметика, крем), які ви асоціюєте з обличчям.

ФОТОГРАФІЯ: як і кожного року наша робота буде тісно пов’язана з темою табору – ми будемо відшукувати та «документувати» сліди – наших колег, звірів, сліди перебування людей. Для занять вам потрібний буде дзеркальний фотоапарат. Ми будемо робити фотографії «старим» способом та вчитися проявляти плівку.

ЦИФРОВА ФОТОГРАФІЯ: цього року учасники сконцентрують свою увагу на композиції фотографії. Заняття будуть проводитися як завжди – більш теоретичне заняття з основних засад цифрового фотографування, далі робимо власні знімки, а у другій половині дня аналізуємо їх. Вам буде потрібний цифровий дзеркальний фотоапарат. Можна також взяти фотоапарат з ручними настройками.

КЕРАМІКА: у нашому світі люди залишають по собі різні сліди. Археологи надзвичайно радіють різним знахідкам, особливо дуже давнім. Учасники табору цього року будуть намагатися заплутати археологів – виготовляти керамічний посуд та речі, які будуть виглядати так, що можна буде подумати, що вони тільки-що з місця археологічних розкопок. Посуд будемо виготовляти власноруч, прикрашати його та полірувати деревом.

ХОР: «я не вмію співати!», «у мене не має слуху!», «я не вмію читати ноти!» - час відкинути ці відмовки і приєднатися до майстерні співу.

МУЛЬТИПЛІКАЦІЯ: вам буде надана неймовірна можливість власноруч створити мультфільм за допомогою малюнків та фотокарток відзнятих через стоп-кадр. Якщо ви вмієте грати, компонуєте музику також приєднуйтеся до нас і допоможіть нам створити саундтрек до нашого мультфільму. Кожен учасник до початку майстерні повинен визначитися з якою анімацією він хоче працювати (малюнки, фотокартки об’єктів чи ляльок, анімація з піску тощо).

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.